Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

15:01 28 Eylül 2016
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi, ilçe genelinde çöp konteynerlerini yenilemeye başladı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caddelerin ve sokakların daha temiz tutulması için eskiyen çöp konteynerlerinin yenilenmesi kapsamında 800 litre kapasiteli galvaniz kaplama çöp konteynerlerinin Çorlu'nun muhtelif yerlerine konulmaya başlandığını söyledi.

Şehir genelinde evlerdeki tadilatlar nedeniyle çöp konteynerlerine ağırlıklı olarak vatandaşlar tarafından molozların döküldüğünü ifade eden Demirci, çöp poşetlerinin kapalı olmaması nedeniyle de çöp konteynerlerinin tabanlarında deformelerin oluştuğunu belirtti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün görevi evsel atıkları toplamak olduğunu dile getiren Demirci, "Ekiplerimiz maalesef çöplerle molozları aynı araçla toplamak zorunda kaldığı için molozlar, araçlarımızın teçhizatına zarar veriyor. Evsel atıklar konusunda yaşanabilecek herhangi bir sıkıntıya karşı deforme olan konteynerlerin yerine 800 litre kapasiteli galvaniz kaplama çöp konteynerleri koyuyoruz." dedi.


- Zabıtadan seyyar balıkçı operasyonu

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, seyyar balıkçılara yönelik operasyon düzenledi.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zabıta ekiplerinin ilçe genelinde sağlıksız koşullarda yapılan seyyar balık satışları ile mücadele ettiğini belirtti.

Gıda ürünleri ile ilgili satışlarda birinci önceliklerinin halk sağlığı olduğuna dikkat çeken Uçar, "Kimse halkın sağlığı ile oynayamaz. Yaptığımız denetimlerde sağlıksız koşullarda yapılan her türlü satışa karşı mücadele ediyoruz. Bu konuda ilçemiz genelinde motorlu ve motorsuz araçlarla seyyar satıcılık yapan şahıslarla, sürekli olarak mücadele ediliyor. Balık satan seyyar satıcıların ürünlerine el konularak, belediye veterinerliği eşliğinde çöp sahasında açılan derin çukurlarda imha işlemi yapılıyor'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.