Tekirdağ

Halep'teki saldırılara tepkiler

16:10 30 Eylül 2016
Halep'teki saldırılara tepkiler

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Tekirdağ İl Temsilciliği, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırıları protesto etti.

Namık Kemal Üniversitesi Değirmenaltı Yerleşkesi önünde toplanan TÜGVA üyeleri "Halep’te katliam var", "Çocuklar ölüyor", "Teröre lanet olsun" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

TÜGVA Tekirdağ İl Temsilcisi Emrah Hekim, yaptığı açıklamada, Suriye’de her gün ayrı bir insanlık dramının yaşandığını ifade ederek, "Yakın komşumuz Suriye'de kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Bombaların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan küresel sömürü ülkeleri arasında değişirken, ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir." diye konuştu.

Hekim, Suriye'de yaşananlara Birleşmiş Milletler'in sessiz kaldığını savunarak, "Kendini dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak gören, aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz." dedi.

Açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.