Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

13:44 16 Ekim 2016
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi ''Aile içi etkili iletişim semineri'' düzenledi.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde gerçekleştirilen seminerde, özel bir aile danışmanlık firması psikoloğu ve aile danışmanı Gaye Evin Söylemezoğlu tarafından ailelerin çocuklarıyla kurdukları hatalı ilişkiler ve sonuçları ele alındı.

Söylemezoğlu, anne ve babaların çocuklarına karşı aşırı koruyucu veya duyarsız davranışlarının çocuğun gelişiminde önemli sorunlar yarattığını belirterek, ortak hareket etmeyen ve kararlarında farklılıklar ortaya koyan anne ve babaların çocuklarının kolaycılığa kaçtıkları ve gelecekte bir takım psikolojik sorunlar yaşayabileceklerini dile getirdi.

Aşrı kollayıcı ebeveynlerin çocukların öz güvenlerini de zedelediklerini belirten Söylemezoğlu, yeni neslin özellikle teknolojiyi yakından takip ettiklerini, anne ve babalara burada çok büyük görevler düştüğünü ifade ederek, "Çocuklarımızın özgür ya da kararsız, girişken ya da sosyal yaşamdan uzak olup olmadıklarını belirleyebilmek sizin elinizde. Eğer bu konuda eksik kaldığınızı düşünüyorsanız, muhakkak uzman desteği almalısınız." diye konuştu.

Seminer sonunda Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, seminere konuşmacı olarak katılan Söylemezoğlu'na teşekkür ederek, kendilerine çiçek takdim etti.

- Çorlu Belediyesi Türkiye'nin 2. Çölyak Dostu Belediyesi oldu

Çorlu Belediyesi, Glutensiz Hayat Platformu tarafından Türkiye'nin 2. Çölyak Dostu Belediyesi unvanını aldı.

Çorlu Belediyesini ziyaret eden Glutensiz Hayat Platformu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy, Çölyak hastalığının topluma anlatılabilmesi ve önlem alınabilmesi için çaba sarf ettikleri için yetkililere teşekkür etti.

Çölyak hastalığı konusunda daha çok şeyler yapılması gerektiğinin altını çizen Göksoy, Çorlu Belediyesinin her türlü takdiri hak ettiğini belirterek, Türkiye'nin 2'nci Çölyak Dostu Belediye unvanını aldığını söyledi.

Göksoy daha sonra Çölyak Dostu Belediye unvan beratını imzalayarak, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekili Serhad Çatalkaya'ya teslim etti.

Çatalkaya, Çorlu Belediyesi olarak daima halkın yanında olduklarını dile getirerek, Çölyak konusunda her türlü adımın atılacağını kaydetti.

Belediye olarak halkın bilinçlenmesi adına gereken çalışmaları yaptıklarını ifade eden Çatalkaya, ''Sosyal belediyecilik anlayışıyla elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Birçok konuda halkın bilinçlenmesi için seminer ve konferanslar veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Çölyak hastalığıyla ilgili seminer verdik. Bu konudan dolayı da Glutensiz Hayat Platformu bizlere bu beratı verdi. Kendilerine bundan sonra da yanlarında olacağımızı bir kez daha belirtirken teşekkür ediyoruz.'' dedi.

- Çorlu Belediyesi Aşure dağıtımı devam ediyor

Çorlu Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla 30 bin adet aşure dağıtımı yapacak.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan vekili Serhad Çatalkaya, AA muhabirine açıklamasında, Çorlu Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı nedeniyle camilerde, kamu kurumlarında, pazar yerlerinde, cadde ve meydanlarında halka aşure dağıtımları gerçekleştirdiğini söyledi.

Dağıtımların halk tarafından ilgiyle karşılandığını belirten Çatalkaya, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtımı yapıyoruz. Toplam 30 bin adet aşureyi belirlediğimiz yerde dağıtıyoruz.'' dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.