Tekirdağ

SGK ile Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında protokol

11:53 20 Ekim 2016
SGK ile Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında protokol

Hayrabolu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında geçici iş göremezlik ödeneklerinin mahsuplaştırılma işlemlerine ilişkin protokol imzalandı.

SGK Hayrabolu Merkez Müdürü Hakan Yıldırımhan, ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şenol’u ziyaret ederek, SGK çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra SGK ve Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında, sigortalılara işveren tarafından istirahatli oldukları dönemde ödenecek iş görememezlik ödeneklerinin işverenin SGK'ya olan prim ve prime ilişkin her türlü borçlardan mahsup edilmesine ilişkin protokol imzalandı.

Yıldırımhan yaptığı açıklamada, protokol ile işveren tarafından iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinde sigortalılara ödenen geçici iş görememezlik ödeneklerinin zaman, iş gücü ve emek kaybına yol açmayacak şekilde SGK hesabına sigortalıya zamanında ödenmesinin amaçlandığını söyledi.

Şenol da, Protokol ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki işlemlerde büyük bir kolaylık sağlayacağını belirterek, SGK'ya bu hizmetinden dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.