Tekirdağ

"Dahilerin Hastalığı Disleksiyi Birlikte Yenelim" projesi

10:17 24 Ekim 2016
"Dahilerin Hastalığı Disleksiyi Birlikte Yenelim" projesi

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen "Dahilerin Hastalığı Disleksiyi Birlikte Yenelim" projesi eğitimleri başladı.

ZİÇEV Tekirdağ Şube Başkanı Rukiye Güneş, yaptığı açıklamada, "Dahilerin Hastalığı Disleksiyi Birlikte Yenelim" projesinin amacının, Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği ve ZİÇEV çalışanlarına verilecek eğitim ile bu özel çocukların erken tanı ve eğitimlerinde kullanılan yöntem ve teknikleri bilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Disleksiye karşı farkındalığı arttırmayı hedeflediklerini anlatan Güneş, "Proje ortağımız olan Tekirdağ Kamu hastaneleri Birliği ile birlikte amacımız bu alanda eksikleri gidermek ve farkındalık oluşturmak. Halk tabanında bilinçli insanlar oluşmasını sağlamak" diye konuştu.

Güneş, proje kapsamında Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği'nde görevli uzman psikiyatri, çocuk hastalıkları uzmanları ve psikologlar ile ZİÇEV'de görevli okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik eğitimlerin başladığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.