Tekirdağ

PTT'nin 176. kuruluş yıl dönümü

12:37 24 Ekim 2016
PTT'nin 176. kuruluş yıl dönümü

Etkinlik kapsamında, PTT Başmüdürü Cafer Ersoy ve PTT çalışanları Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylanı makamında ziyaret etti.

Tekirdağ'da, Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) 176. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ersoy daha sonra, PTT Başmüdürlüğü'ndeki gişede yanan ve 176. numarada işlem gören Nurten İlhan'a, hatıra pul seti hediye etti.

Burada konuşan Ersoy, 23 Ekim 1840 yılında posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla PTT'nin kurulduğunu, kurumun 1854 yılında telgraf icadından 11 yıl sonra ise telgraf hizmetlerine başlandığını belirtti.

PTT'nin 176 yıldır insanların mutluluklarını, üzüntülerini, taşıdığı mektuplarla paylaştığını belirten Ersoy şunları kaydetti:

"Posta İdaresi kurulduğu tarihten itibaren ilerleme ve gelişme gücünü her yıl artırarak günümüze taşınmıştır. Ülkenin her köşesinde en kaliteli hizmeti sunma anlayışı ve 176 yıllık bir tarihi geçmişin verdiği haklı gurur ve güvenle 2002 yılından sonra teknolojiyi çok iyi kullanarak hızlı bir gelişim ve dönüşüm içerisinde büyük atılımlara imza atmış, 2004 yılında PTT Bank projesi ile Türkiye'nin en büyük otomasyon ağına sahip kuruluşu olmuştur."

Etkinliğe, Ersoy'un yanı sırıa, PTT çalışanları, kısım müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.