Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

17:25 24 Ekim 2016
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Kent Konseyi'nin, Gençlik Meclisi seçimli olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonunda yapılan toplantıda konuşan ilçe Belediye Başkanı Ünal Baysan, bu mecliste görev alanların ileride siyaset ya da bürokraside önemli yerlere geleceklerine emin olduğunu söyledi.

Baysan, Kent Konseylerinin tavsiyelerde bulunarak yerel çalışmalarda itici güç olduğunu ifade ettiği konuşmasında, ''Sizler yarın bu makamlarda Çorlu'yu, Tekirdağ’ı veya Türkiye’yi temsil edecek kişiler olacaksınız. Eminim ki, bu mecliste görev alanlar ileride ticarette, siyaset ya da bürokraside önemli yerlere geleceksiniz ve bulunduğunuz yere yön vereceksiniz. Bir insanın bu dünyada bırakabileceği en önemli şey bir eserdir.'' diye konuştu.

Tek liste ile gidilen seçimde, Çorlu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu Başkanlığına Onurcan Kaynak getirildi.


- Baysan, spor kompleksinde incelemelerde bulundu

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yapımı devam eden spor kompleksindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Alipaşa Mahallesi'nde belediye tarafından yapımına devam edilen spor kompleksini ziyaret eden Baysan, buradaki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Çorlu’da spor alanlarının artırılmasına özen göstererek gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedeflediklerini belirten Baysan, yatırımların devam edeceğini kaydetti.

Baysan, gençliğin ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek, ''Gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tutmak spor yapmalarını sağlamakla mümkün olur. Bizler, spora ve sporcuya destek veriyoruz. Bunlarda ayrım yapmadan adil davranıyoruz. Bu spor kompleksi de Çorlu'nun spor yapan gençlerine ve gelecek nesillere ciddi anlamda hizmet edecek.'' ifadelerini kullandı.

12 bin metrekarelik alana sahip spor kompleksinde dört adet tenis kortunun yanı sıra fittnes aletleri, otopark, yürüyüş yolları ve çocuk oyun grupları bulunduğunu da ifade eden Baysan, kompleksin etrafının panel çit ile çevrildiğini, sulama sistemi ve aydınlatma çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

- Çorlulular Ortak Akıl Platformu toplantısı

Çorlulular Ortak Akıl Platformu'nun (ÇOAP) İstanbul'da gerçekleştirilen Ekim ayı toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı katıldı.

Başkan Yardımcısı Avcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çorlulular Ortak Akıl Platformuu'nun Ekim ayı olağan toplantısını İstanbul'da, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Çorlu’da nüfus artışının neden olduğu sosyal oluşumlar ve çevre sorunlarının masaya yatırıldığını anlatan Avcı, toplantıda ilçe sınırları içerisinde yapılabilecek olan çalışmalar hakkında da bilgi alış verişinde bulunulduğunu söyledi.

Kendisinin İstanbul'da yapılan toplantıya Çorlu'yu temsilen katıldığını ifade eden Avcı, ''Bu platformda ilçemiz için neler yapılabilir ve ilçemizin sorunları nelerdir diye fikir alışverişlerinde bulunduk. Ekim ayı toplantımızı İstanbul Gazeteciler Cemiyeti'nde geniş bir katılımla gerçekleştirdik. Burada, Çorlu'lu akademisyenler ve yerel yöneticiler olan bizler bir çok konuyu masaya yatırdık.'' diye konuştu.

Avcı, Kasım ayı toplantının da Çorlu'da yapılacağını kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.