Tekirdağ

"TEB Tarım Akademisi" başladı

12:05 25 Ekim 2016
"TEB Tarım Akademisi" başladı

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB), ülke tarımının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla başlattığı "TEB Tarım Akademisi" etkinliğinin ilki Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde gerçekleştirildi.

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Malkara Ticaret Borsası'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, TEB olarak, 2007 yılından bu yana Tarım Bankacılığı alanında sundukları ürün ve hizmetlerle Türkiye'de tarımının gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

TEB Tarım Akademisi'ni, üreticilerle buluşarak tarım sektörünün sorunlarını anlamak ve bu sorunlara çözüm aramak amacıyla başlattıklarını belirten Boz, "TEB Tarım Akademisi etkinliklerinin ilkini önemli bir tarım merkezi olan Malkara'da gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Malkara, 7 bin aktif çiftçisi bulunan ve verimli toprakları ile Osmanlı Devleti zamanından beri tarım ve hayvancılık merkezi olan bir bölge. Geniş tarım arazileri ve sulama imkanlarıyla ülkemiz için değerli bir kaynak." ifadelerini kullandı.

Yüzölçümü ile Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olan Malkara'nın, tarımsal üretim açısından Türkiye için çok önemli bir konumda yer aldığına işaret eden Boz, şöyle konuştu:

"Tekirdağ'ın toplam yüzölçümünün yüzde 64'ünde tarımsal faaliyete uygun olması, ekolojinin hayvansal ve bitkisel üretim için oldukça elverişli ve alınan verimin ülke ortalamasının yüksek olması yönüyle gerçek bir tarım bölgesi. Ayrıca hem Avrupa Birliği ülkeleri hem de İstanbul gibi pazarlara yakın olması yönüyle de lojistik anlamda üstünlüğe sahip olan Malkara'da her türlü tarımsal girdi kolaylıkla temin edilebiliyor. Yeniliklere açık olması ve teknolojiye kolay adapte olan Malkara'da bu sayede birim alanda kullanılan tarımsal mekanizasyon gücü de yüksek. Biz de bankamız olarak verimli ve elverişli yapısıyla tarımsal üretim ve üreticiler için önem taşıyan Malkara'nın öneminin ileride daha da aratacağına inanıyoruz."

TEB olarak, Tarım Bankacılığı ile ürün ve servisleriyle üreticilere avantajlar sunmaya ve pazar payını arttırmak için çalışmalara devam edeceklerini belirten Boz, "Geçtiğimiz yıl tarım bankacılığı alanındaki çalışmalarımızı bir adım öteye taşımak için sektöre özel yeni bir şube konsepti oluşturduk. Bu şubelerde, üreticilerin ihtiyaç duyduğu bankacılık hizmetlerini çoğunluğu ziraat mühendisi olan, sektörü yakından tanıyan, üreticilerin ihtiyaçlarını bilen, deneyimli bir kadro ve şube kapasitesiyle sunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Boz, TEB Harman Kart'ı ülke çapında yaygınlaştırmaya yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde, tarım sektörünün gelişmesi, sürdürülebilir bir büyüme trendinin yakalanması ve üreticilerin uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazanabilmesi için uygun şartlarda sağladığımız finansman desteğinin yanı sıra finansal olmayan danışmanlık hizmetlerimizle de üreticilerin hayatını kolaylaştırmayı sürdüreceğiz. Bu kapsamda başlattığımız TEB Tarım Akademisi ile önümüzdeki süreçte de üreticileri tarım sektörünün geleceği hakkında bilgilendirerek, sektörün sorunlarını tartışmaya ve çözüm üretme amacıyla fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından, çiftçilere yönelik "Tarım, Hayvancılık ve Ekipman Kullanımı" konulu bir panel ile "Tarım İşletmelerinde Gelişim Haritası ve Fonksiyonel Yönetim” konulu seminer düzenlendi.

Etkinliğe, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Malkara Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Polat ile çiftçiler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.