Tekirdağ

Çorlu TSO Ormanı "15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Ormanı" oldu

17:52 28 Ekim 2016
Çorlu TSO Ormanı "15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Ormanı" oldu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ormanı, alınan karar ile ''15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Ormanı'' adını aldı.

Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorlu TSO Meclisinin 27.10.2016 tarih ve 169/7 sayılı kararı doğrultusunda Çorlu TSO Ormanı'nın yeni adının "15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Ormanı" olması kararı alındığını söyledi.

Sülün, darbelerin her anlamda kötü olduğunu ve kabullenilemeyecek bir durum olarak kabul edildiğini belirterek, kendilerinin de darbelere karşı olduklarını ifade etti.

Yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından kabul edilmemesinin, demokrasinin ne denli önemli olduğunu öne çıkarttığını dile getiren Sülün, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir şekilde darbelere ve bu girişimlere müsade etmeyeceğini belirtti.

Sülün, açıklamasına şöyle devam etti:

''Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, oda olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Odamız Meclis Toplantısı'nda, 15 Temmuz'da ülkemizi bölmeye yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişiminin unutulmaması ve darbede şehit olan vatandaşlarımızın kahramanlıklarının kentimizde yaşatılabilmesi amacıyla, Çorlu TSO Ormanı'nın yeni adının '15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Ormanı' olması yönünde karar aldık.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.