Tekirdağ

Çorlu'nun kurtuluşunun 94. yılı

17:34 01 Kasım 2016
Çorlu'nun kurtuluşunun 94. yılı

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü tören ve etkinliklerle kutlandı.

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlama programı, Atatürk Meydanı'nda çelenk sunma töreni ile başladı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende Çorlu Belediye Başkanı Baysan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Baysan, ''Bugün Çorlu'muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutluyoruz. Ne mutlu bizlere ki, atalarımızın her karışını mübarek kanlarıyla suladıkları, hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda, bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz.'' diye konuştu.

Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde 5'nci Kolordu Komutanlığına bağlı Bölge Bando Komutanlığı bando takımı konser verdi.

Yüzbaşı Hakan Çetin şefliğindeki bando, Kurtuluş Film Müzikleri ve Marşlar seslendirirken, Bando Başçavuş Mehmet Binakuran’ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerin ardından Çorlu Belediyesi halk oyunu eğitmenleri Doğuş Kop ve Tuğba Cömert Özak’ın sahnelediği Harmandalı oyunu izleyenlerden büyük alkış aldı.

Programa, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, ve halk katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.