Tekirdağ

"15 Temmuz Milli Direniş Fotoğraf Sergisi"

12:21 02 Kasım 2016
"15 Temmuz Milli Direniş Fotoğraf Sergisi"

Malkara Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerin 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları daha yakından görmeleri ve milli iradenin önemini daha iyi kavramaları için, "15 Temmuz Milli Direniş Fotoğraf" sergisi açıldı.

Malkara Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Osman Öztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin milli irade ve demokrasi anlayışının gençlerde ne kadar yer ettiğini gösteren bir milli duruş sergisi olduğunu belirtti.

Aynı zamanda istiklal ve istikrar mücadelesi sergisi olduğunu belirten Öztepe, şunları kaydetti:

"15 temmuz vatanımızın illegal terör örgütlerinin işgal ve kalkışmasına karşı milletimizin inancına ve iradesine sahip çıkması yolunda ortaya koyduğu büyük bir direnişin adı. Konu vatan olunca her şeyin teferruat olduğu bu sergide de gözüktüğü gibi canlarını tankların önüne siper eden her kesimden ve gelir grubundan bir ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşların top yekün sokaklara inmesi, demokrasiye sahip çıkmasını Malkara'da gözler önüne serdik. Gençlerimiz bu hain kalkışmayı ve maşalarını unutmamaları için onlara milli bilinci tekrar aşıladık. Yaşanan kötü hadiseyi, bu kalkışmanın ve sonuçlarının ülkemiz için ne kadar büyük bir kayba neden olacağı anlatıldı. Gençlerin milli birlik ve beraberlik ruhunun önemini daha iyi anlamaları için bu sergiyi açtık. Böyle durumlarda hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin milletin dış işgalci güçlerin ve onların maşalarına karşı göstermesi gereken tavır bu sergide gençlerimize ışık tutsun diye sergilendi. Allah milletimize bir daha o kara günleri yansıtmasın."

15 Temmuz gecesine ilişkin 37 fotoğrafın sergilendiği sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sergi iki hafta boyunca açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.