Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

10:28 13 Şubat 2017
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi yöneticileri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca, yaptıkları çalışmalarla ilgili Baysan'a bilgiler aktarırken hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de anlattı.

Koca, destekleri için Baysan'a teşekkür ederek, "Bizleri çalışmalarımız yalnız bırakmayarak desteklerini esirgemediğiniz için teşekkür ediyoruz. Bu kentin sorunları ile ilgili projeler üreterek hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kapımız herkese açık. Çorlu için çalışmak isteyen herkes saflarımıza katılabilir." dedi.

Baysan ise yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, planlanan etkinlikler hakkında görüşlerini dile getirdi.

- "Ahududu" Çorlu'da sanatseverlerle buluştu

Dünyada en çok sahnelenen tiyatro oyunlarından olan Ahududu, Çorlu Belediye Tiyatrosu Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde sanatseverlerle buluştu.

Joseph Kesselring'in "Arsenic and Old Lace" adlı eserinden, tiyatrocu Nedim Saban tarafından yeniden derlenen oyun, Çorlu'da sahnelendi.

Kara komedinin en iyi örneklerinden olan ve insanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen iki kadın karakter ve onların çevresindekilerin hikayesini anlatan oyunda, Suna Keskin, Melek Baykal, Nedim Saban, Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler ve Özgür Yetkin sahne aldı.

Oyunu, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ve Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk ile sanatseverler izledi.

- Taşeron personel sendikalı oldu

Çorlu Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli taşeron personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli 140 taşeron personel, yapılan sözleşme ile sendikalı oldu.

Çorlu Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasındaki sözleşme kapsamında Çorlu Belediyesi Şantiyesi'nde bulunan eğitim salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, "Sözleşmenin imzalanma aşamasında bize her zaman destek olan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bu yapılan sözleşme ile Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 140 taşeron personel artık sendikamız güvencesi altındadır. Çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci ve Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, personelin sorularını cevapladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.