Tekirdağ

"Dış Ticaret Okulu" eğitimleri tamamlandı

11:53 20 Şubat 2017
"Dış Ticaret Okulu" eğitimleri tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ve 24 firmadan 32 temsilcinin katıldığı "Dış Ticaret Okulu" eğitimleri tamamlandı.

Trakya Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çerkezköy'de gerçekleştirilen programa 24 firmadan 32 temsilci katıldı. Eğitimlerde Trakya Bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin dış ticaret kapasitesinin artırılması hedeflendi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bölgede ihracat yapan firma sayısını artırmaları gerektiğini belirtti.

"Ajans olarak KOBİ'lerimizin rekabet edebilirliklerinin ve uluslararası pazarlara erişebilmelerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine çok önem veriyoruz." ifadesinde bulunan Şahin, şöyle devam etti:

"İkinci mezunlarını veren bu proje ile bölgemizden ihracat yapan firma sayısını artırıyoruz. Eğitimlerini tamamlayan 24 firma temsilcinin içinden stratejisi başarılı bulunan 3 firmamıza 5 gün daha dış ticaret istihbaratı danışmanlığı eğitimi verilecek. Bu 5 gün, firma ve danışman arasında belirlenecek, tarihlere yayılabilecek ve danışmanlık hizmetini firma kendi yerinden alabilecek. Vereceğimiz danışmalık hizmeti ile firmanın ihracat stratejisi detaylıca oluşturulacak, nokta atışı ihracat ile firmaların fiili olarak harekete geçmeleri için gerekli destek sağlanacaktır."

Programı katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.