Tekirdağ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:

23:17 22 Şubat 2017
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hepimiz bir memleket meselesi bir milli mesele olduğundan tarif edilemez bir mutluluk yaşayacağız. Bu mutluluk ve bu gurur, sadece millet olmanın bilincini yaşayanlara has bir mutluluktur. Biz, 17 Nisan'da bir kez daha millet olduğumuzu haykıracağız." dedi.

Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorlu Şube Başkanlığı tarafından Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok iyi günler geçirmediğini, birçok şeyin değiştirilmek istendiğini iddia etti.

Yapılacak olan referandumdan çıkacak sonucun önemli olduğunu belirten Feyzioğlu, ''Biz bir milli dava için AK Partilisi, Halk Partilisi, MHP'lisi, PKK'ya defol git demiş olan HDP'lisi, partilisi ve partisizi yani hepimiz bir memleket meselesi bir milli mesele olduğundan tarif edilemez bir mutluluk yaşayacağız. Bu mutluluk ve bu gurur, sadece millet olmanın bilincini yaşayanlara has bir mutluluktur. Biz, 17 Nisan'da bir kez daha millet olduğumuzu haykıracağız.'' ifadelerini kullandı.

Toplumda herkesin davasının aynı olduğunu ifade eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Gelin hep birlikte çocuklarımızın kahramanı olalım. Toplumun, bu memleketin daha sakin bir zamanında yaşamayı ister miydim bilmiyorum. Bazen düşünüyorum, daha huzurlu bir dönemde yaşamak ister miydim bilmiyorum. Çok da huzurlu bir dönem görmedi Türkiye, zulüm hep baki. Ama, sonra bir silkeleniyorum bu düşünceden. O zaman diyorum tarihi herkes gibi kitaplardan okuyan biri olurdum."

Çok önemli bir süreçten ülke olarak geçilmek üzere olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, ''Şimdi bugün, sizlerle birlikte omuz omuza o tarihi yazanlardanız. Sizlerden talep ediyoruz, sizden talep ediyorum, bugün evlatlarımızın kahramanı olma günü.'' dedi.

Feyzioğlu, bildikleri doğruları söylemekten korkmadığını dile getirerek şunları kaydetti:

''Ülkemizde üniversiteyi bitirenler bitirdiği bölüme göre iş yapmıyor ki. Kimya mühendisliği okuyor, ana okulu öğretmenliği düşüyor kendisine. Ona da yazık, ona verilen kimya mühendisliği eğitimine de yazık, kimya mühendisi arayana da yazık. Sokaklarda ayakkabı boyayan ve sokaklarda yatan çocukların içinde, sanatta ve sporda çığır açacak kabiliyetlere sahip bireyler olup olmadığını bilmiyoruz. Çünkü, insanımızı yetiştirmeye ve ona yatırım yapmaya çalışmıyoruz.''

Toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.