Tekirdağ

Nefesini "ekmek parasına" üflüyor

12:22 23 Şubat 2017
Nefesini "ekmek parasına" üflüyor

Tekirdağlı müzisyen kırk yıldır çaldığı klarnetle ekmek parasını kazanıyor.

Tekirdağ sahilinde klarnetle yaptığı nağmelerle bilinen ve kırk yıldır aynı yerde klarnetiyle ekmek parası kazanan Salih Sert (50), evine ekmek götürmek için sevgiyle klarnet üflemeye devam ediyor.

Müzisyen Sert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, astım hastası olmasına rağmen klarnet çalmaktan vazgeçemediğini söyledi.

Kendisi için müzik yapmanın bambaşka bir duygu olduğunu ifade eden Sert, duygularını şöyle anlattı:

"Bunu anlatmak imkansız, yaşamak lazım. Rahatsızlığıma rağmen buraya geliyorum, hem ekmeğimi çıkarıyorum hem sanatımı icra ediyorum. 40 yıldır aynı köşede klarnet çalıyorum. Aydoğdu Mahallesi'ndeki evimden çıkıp klarnetimle insanlara aşkı sevgiyi tattırmaya çalışıyorum. Burada çalmak benim için zorunluluk. Çünkü evime ekmek götürmem lazım. Üç çocuğum var, buradan kazandığım parayla ikisini evlendirdim diğerini de okutuyorum. Ama insanın sevdiği işi yapıyor olması mutluluk verici."

Klarnet çalarken insanlardan olumlu tepkiler aldığını belirten Sert, "Gönüllerinden koptukça ekonomik olarak destek de oluyorlar. Onlar beni sanattan koparmıyorlar. Onlar talep ettikçe ben sanatıma daha da sarılıyorum, sahip çıkıyorum. Bu sanat insanların yapmayı istediği ama yapamadığı uktelerle dolu. Biz bir nevi insanların gönlündekileri klarnetimiz aracılığıyla dışarıya döküyoruz. Bu iş aşk ve meşk ile olur." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.