Tekirdağ

Gençler hedefi 12'den vurmak istiyor

11:55 06 Mart 2017
Gençler hedefi 12'den vurmak istiyor

Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) devredilen yurtta açılan geleneksel okçuluk kursuna katılan üniversite öğrencileri, Türkiye Okçuluk Federasyonunun açtığı turnuvalara katılarak milli takıma seçilmeyi hedefliyor.

KYK Tekirdağ Yurdu Müdürü Ufuk Nas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurdun 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kendilerine devredildiğini söyledi.

Yurt binasını devraldıklarında, öğrencilerin kullanabileceği bir alan olmadığına işaret eden Nas, "Biz de yurdumuzun zemin katında öğrencilerimizin okçuluk yapabilmesi için alan oluşturduk. Geleneksel okçuluk kursu açtık. Yaklaşık 4 aydır devam eden geleneksel okçuluk kursuna çok sayıda öğrenci katılmak istedi." dedi.

Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ) okuyan ve yurtlarında kalan öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirmeleri amaçlı çeşitli kurslar açtıklarını ve bu kurslardan birinin geleneksel okçuluk olduğunu aktaran Nas, farklı kurslarla etkinliklerini devam ettireceklerini belirtti.

Okçuluk antrenörü Hüseyin Tanatmış ise okçuluk eğitimini gönüllü olarak verdiğini ve hiçbir ücret almadan hizmet etmeye devam ettiğini bildirdi.

KYK yurdunda verilen okçuluk kursunun üniversite öğrencileri için faydalı olduğunu ifade eden Tanatmış, "KYK değişik faaliyetler içinde ve bizden bir istekte bulundular. Geleneksel okçuluk kursu açmak istediklerini belirttiler. Ben de bu konuda yardımcı olabileceğimizi söyledim. Okçuluğun gençler üzerinde bir öz güven oluşmasında, bedensel ve ruhsal gelişimlerinde çok büyük katkısı olduğunu gördüm. Gençler okçuluğa ilgili ve memnunlar. Şu anda kurslara 10-15 kişi geliyor. İlerleyen zamanlarda bu sayının artacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Okçuluk çalışmalarını haftada bir gün gerçekleştirdiklerini anlatan Tanatmış, şöyle devam etti:

"Her hafta cuma günleri sabahın erken saatlerinde hiç üşenmeden kalkıp yoğun bir katılımla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okçuluk Federasyonunun yaz aylarına doğru turnuvaları oluyor. Oraya geleneksel kıyafetlerle katılmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin bu kurstan aldıkları eğitimle kendilerini geliştirerek milli sporcu olma ihtimalleri de var. Zaten kursa katılan öğrencilerde bu hedefi de gözlemliyoruz. Bu sporun ucu açık, gençler kendilerini geliştirebilirler. Geleneksel okçuluk biraz fantastik bir ruh hali veriyor insanlara. O kıyafetlerin olması ayrı bir hava katıyor. Gençlerin derslerinin dışında kalan zamanlarda kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bildiklerimizi onlara aktarmaya çalışıyoruz."

NKÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hasan Aytar (18), yurtta gerçekleştirilen kursta vaktin hızlı geçtiğini ve kursa severek katıldığını vurguladı.

Kursla birlikte kendinde değişimler gözlemlediğini aktaran Aytar, "Sabahın erken saatlerinde kalkarak Geleneksel okçuluk derslerine katılıyoruz bu çok zevkli bir iş. Bu aldığımız eğitimler ruh sağlığımız açısından kendimizin daha rahat hissetmemizi sağlıyor. Kendimizi bedensel açısından da geliştiriyoruz. Bu şekilde zamanımızı daha dolu dolu değerlendiriyoruz. Eğer ilerleyen zamanlarda başarabilirsem milli takıma gitmeyi isterim." diye konuştu.

Ziraat Fakültesi öğrencisi Hasan Kılbacak (18) ise okçuluğun geçmişte Türklerin profesyonel olarak yaptığı bir iş olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi:

"Okçuluk alanında kendimi geliştirmek istiyorum. Milli okçu olmayı herkes ister, bu benim de hedeflerim arasında. Bu başarı da bizim buradaki gelişimimize ve gayretimize bağlı. Bu eğitimler bizim hoşumuza da gidiyor, sabahın erken saatlerinde kalkıp burada eğitim almaya kimse gelmez. Üniversite eğitimimden sonra da okçuluğa devam etmeyi düşünüyorum. En yakın zamanda gerçekleştirilecek turnuvaya katılarak milli takıma kadar gitmeyi hedefliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.