Tekirdağ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

15:38 08 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Türk Kadınlar Birliği Malkara Şubesinin hazırladığı program, Hükumet Meydanı Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Malkara’da düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Kadınlar Birliği Malkara Şube Başkan Vekili Öznur Akyol yaptığı konuşmada, "8 Mart, eşitlik ve haklar için mücadele eden kadının toplumsal konumunun değerlendirildiği, eşitsizliğe ve ayrımcılığa karşı kadınların toplumsal ve ekonomik sorunlarını haykırdığı, çözüm için birleşmenin vurgulandığı bir gün olmalıdır." dedi.

Türk Kadınlar Birliği Malkara Şube Başkan Yardımcısı Öznur Akyol, Türk Metal Sendikası tarafından Ankara'daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına giden Türk Metal Sendikası üyesi kadınları taşıyan otobüsün Bursa - Ankara kara yolunun Mezitler mevkinde virajı alamayarak devrilmesi sonucunda hayatını kaybeden 7 kadın vatandaşımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı dilediğini kaydetti.

Törene, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Daire Müdürleri, Siyasi Partilerin Kadın Kolları, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.