Tekirdağ

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

20:53 13 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Malkara'da, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Malkara Kültür Sarayı'nda düzenlenen etkinlik, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencilerinin işaret dili eşliğinde İstiklal Marşı sunumu ile başladı.

Malkara Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Hülya Nuşin Gürsoy, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın 3 kıtada egemen olmuş Osmanlı Devleti’nin yıkılışının ardından Türk milletinin esarete boyun eğmeyeceğinin tüm dünyaya haykırışı olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nın, şehitlerin kanıyla yazıldığını ifade eden Gürsoy şunları kaydetti:

"Mehmet Akif onu kahraman ordumuza ithaf etmiştir. İstiklal Marşı, bir edebi metin olmasını yanında milletimizin etrafında birleştiği bir mutabakat metnidir. Milletimizi oluşturan unsurların tamamı İstiklal Marşı'mızda yer almaktadır. Mehmet Akif şair olmasının ötesinde davası vatan ve millet olan bir düşünce ve eylem adamıdır. Mehmet Akif çevresinde dürüstlüğü zekası ve çalışkanlığıyla tanınmıştır. Hiçbir zaman karanlığa düşmemiş. En karanlık dönemde ‘Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ ifadesiyle milletimize ümit aşılamıştır."

Kültür Sarayındaki tören orotoryo, şiirlerin okunması ve en güzel İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Etkinliğe, Malkara Belediye Başkan Vekili Bahaettin Cömert, İlçe Jandarma Komutanı Bin. Murat Kızıltan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Müftü Vekili İsmail Pek, kurum ve daire müdürleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.