Tekirdağ

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü

09:49 16 Mart 2017
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi Ali Güz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güz mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Çanakkale destanının milli mücadele yılları için moral, ışık ve yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ön sözü olduğunu ifade eden Güz, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de milletimiz, zamanın en güçlü ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile büyük bir mücadele sergilemiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve bu güne adını veren Çanakkale Zaferi münasebetiyle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.