Tekirdağ

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel :

12:53 20 Mart 2017
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel :

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, "Hollanda'da yaşadığımız, bizim vatandaşlarımıza köpeklerin saldırma ve ısırma anı bana meclisteki ısırılmaları hatırlattı. Dışarıdan da ısırılıyoruz, içeriden de ısırılıyoruz." dedi.

AK Parti Süleymanpaşa ilçe yönetimi tarafından bir restoranda, halk oylaması hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Yel, burada yaptığı konuşmada, parti olarak olarak şimdiye kadar önemli işler gerçekleştirdiklerini kar, yağmur, çamur demeden çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Geçmişte bütün partilerin yeni bir anayasa gerektiği şeklinde söylemleri olduğunu anımsatan Yel, işin fiiliyata dönmesi ile işlerin tam tersine döndüğünü ve değişikliğe desteğin yeteri kadar verilmediğini kaydetti.

CHP'nin 2-3 ay öncesine kadar anayasa değişikliğinin meclise gelmemesi için çeşitli çabalar içerisine girdiğini vurgulayan Yel, konuşmasına şöyle devam etti :

"Halk oylaması çalışmaları sırasında Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta'nın ayağını ısırdılar. Genel Başkan Yardımcımız Fatih Şahin'in burnunu kırdılar. Bunlar neden yapıldı sırf anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulmaması, millete gitmemesi için yapıldı. Siz hem demokrasiden bahsedeceksiniz hem egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyeceksiniz. Akabinde de tasarıyı millete götürmemek için fiili müdahalelerde bulunacaksınız. Hollanda da yaşadığımız, bizim vatandaşlarımıza köpeklerin saldırma ve ısırma anı bana meclisteki ısırılmaları hatırlattı. Dışarıdan da ısırılıyoruz, içeriden de ısırılıyoruz. Şimdi ısırgan demokrasi anlayışına rağmen 16 Nisan'da milletimize soracağız."

"CHP vatandaşımıza doğru söylemiyor" diyen Yel, konuşmasına şöyle devam etti :

"Gittikleri her yerde yalan yanlış şeyler söylüyorlar. Rejimin değişeceğini söylüyorlar. Bu aziz toprağın kurtula bilmesi için herkes çalıştı. Bunun sonucunda da bir rejime karar verildi. 29 Ekim 1923 tarihinde de ilan edildiği gibi Türkiye artık bir cumhuriyet rejimi şeklinde yönetilecek. Anlamını da anayasanın başlangıcında bulduğu ifadelerle sosyal, demokratik, laik bir hukuk devleti olarak yoluna devam edecek. Anayasanın başlangıcında ve ilk üç maddesinde anlamını bulduğu,Türkiye Cumhuriyetin temel taşları ile herhangi bir sorunumuz yok. Cumhuriyet rejim olmasaydı Mustafa Yel olarak ben milletvekili seçilemezdim. Cumhuriyet rejimin bizden daha fazla sevmeleri mümkün değil. Biz gerçekten cumhuriyetimizi çok seviyoruz."

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Cüneyit Yüksel, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar ve çok sayıda partili katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.