Tekirdağ

"11 ilçeye 11 okul Projesi"

20:14 21 Mart 2017
"11 ilçeye 11 okul Projesi"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin "11 ilçeye 11 okul projesi" kapsamında Marmaraereğlisi ilçesine yaptırılacak okulun temeli atıldı.

Marmaraereğlisi'nde düzenlenen törende, 3 bin 550 metrekare kapalı alana sahip ve 3 milyon 400 bin liraya mal olacak okulun temeli atıldı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, törende yaptığı konuşmada, projeyi gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni kutladığını ve eğitime olan desteklerinden dolayı tebrik ettiklerini söyledi.

Vali Ceylan, yapılan bu törenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tekirdağ göç alan ve hızla büyüyen bir şehir. Hayırseverlere ve bizlere büyük işler düşüyor. Eğitim çok önemli, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çok iyi bir eğitim almaları için gerekli, fiziki ortamları hazırlamak da bizlerin görevi. Tekirdağ'da, valiliğimizce de yürütülen çalışmalar kapsamında 10 ayrı okul için çalışmalar sürüyor.''

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ise, 20 yıl önce ilçede derslik sayısının az olduğuna dikkati çekti.

Son dönemde yapılan okullarla bu eksikliğin giderildiğini ifade eden Uyan, şunları kaydetti:

''1999 yılında ben göreve geldiğimde ilçemizdeki okul ve derslik sayısı azdı. Ama çalıştık, bunları geliştirdik ve bugün bakıldığında ilçemiz bir eğitim kurumu kampüsü gibi. Ana anaokulu, kreş, ilk okul ve liselerin sayısını artırırken, yüksek öğretime de yer ayırdık. İlçemizde bir tane olan meslek yüksek okulunun yanı sıra, buraya bir meslek yüksek okulu inşaatı daha yaptırdık ve kısa bir süre sonra eğitime başlayacak. Bunların yanı sıra, ilçemizde bir de fakülte olmasının gerekliliğini fark ettik. Onun için de, üniversite ile gerekli görüşmeleri başlatarak, denizcilik fakültesi için kolları sıvadık. İlçemize temeli atılan bu okulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

Bölge belediye başkanlarının katıldığı temel atma töreninde, emeği geçenlere ayrıca plaket verildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.