Tekirdağ

Tekirdağlı öğrencilerden farkındalık videosu

14:39 23 Mart 2017
Tekirdağlı öğrencilerden farkındalık videosu

Tekirdağ'da lise öğrencileri, "Hey genç ! Seninle değişir bu dünya" sloganıyla savaşlara ve açlığa dikkati çekmek için video hazırladı.

Tekirdağ Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şubesi Liseler Komisyonunun hazırladığı farkındalık videosu, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camisi'nde çekildi.

Avluya dizilen liseli gençler, ellerindeki dövizlerle mesaj verdi. "Dünyamızda 7 milyar insan yaşıyor, Her gece 925 milyon insan aç yatıyor", "2 milyar insan yoksulluk sınırı altında yaşıyor", "Savaş nedeniyle her 4 saniyede bir insan mülteci konumuna düşüyor", "Her 6 saniyede bir çocuk açlıktan ölürken, biz ise kaçan gollere üzülüyoruz" gibi cümlelerin yazılı olduğu dövizleri taşıyan öğrenciler, hazırladıkları videoyu sosyal medyadan paylaştı.

Tekirdağ Anadolu Gençlik Derneği Şubesi Liseler Komisyonu Başkanı Yusuf Güvenaltın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki savaşlara ve yoksulluğa dikkati çekmek için videoyu hazırladıklarını söyledi.

Güvenaltın, ilerleyen dönemlerde dünyanın sorunlarını anlatacakları farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.