Tekirdağ

Malkara'da kan bağışı kampanyası

16:02 23 Mart 2017
Malkara'da kan bağışı kampanyası

AK Parti milletvekili Yel, kan bağış kampanyasına kan vererek katkıda bulundu.

Malkara Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Kızılay Malkara Şubesi, Sağlık Grup Başkanlığı başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenledikleri "Hayat kurtarmak seni̇n kanında var" isimli kan bağış kampanyası düzenledi.

15 Temmuz Demokrasi Parkı'nda düzenlenen törende, İrfan Macar İlkokulu öğrencileri, Güray Çelik eşliğinde halk oyunları gösterisi sundu.

Törene AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kızılay Malkara Şube Başkanı Ömer Meral, törende yaptığı konuşmada, Malkara halkının kan bağış kampanyasına her zaman duyarlı olduğunu belirterek, "Bu sefer iddiamız bin sayısını yakalamak. Mahallelerimizden de katılım bekliyoruz. Halkımız duyarlılığını gösterecektir. Ben şimdiden kan bağışı yapan halkımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Yel, burada yaptığı açıklamada, Malkara halkı ile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Güzel bir organizasyona denk geldik. Bizler kınalı kuzularımızı askere gönderirken davul ve zurna ile gönderiyoruz. İşte bu günde kan vermeye başlamadan önce tüm Malkaralılar bir araya geldik. Genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla hep beraber folklor oynayarak davul zurna eşliğinde kan bağış kampanyamızı başlattık. Bu da gösteriyor ki milli birlik ve beraberliğimiz diğer dünya milletlerinden çok daha fazla. Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe toplumsal olaylara duyarlılığımız devam ettiği müddetçe Türk milletini hiç kimse sırtını yere getiremez, getiremeyecektir. Biz buna inanıyoruz ve geleceğimizin çok daha aydınlık olacağını görüyoruz. Edirne'den gelen kan bağış ekibimizi de burada görünce sevindik. Bölge dayanışmasının en güzel örneğini veriyoruz. Onlar gecelerini gündüzlerine katarak ülkemizdeki yoğun kan ihtiyacını karşılayabilmek için büyük bir özveri ile mücadele vermektedir."

Kampanya iki gün sürecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.