Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

16:08 23 Mart 2017
Tekirdağ'dan kısa kısa

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu'da Unilook Türkiye Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri adlı etkinliğe katıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çorlu ve civarından liselerin gruplar halinde katıldığı etkinlikte öğrenciler,NKÜ tanıtım standını ziyaret ederek bölümler ve taban puanlar hakkında yetkililerden bilgi aldığı belirtildi.

Çorlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler doğru tercih yapma konusunda Kültür Merkezi Konferans Salonunda çeşitli seminerlere katıldı.

Öğrenciler, seminerlerin öncesinde ve sonrasında etkinliğe katılan üniversitelerin tanıtım alanındaki stantlarını gezdiği ve üniversitesi hakkında merak ettikleri konular hakkında yüz yüze bilgi edinebildikleri kaydedildi.

- Dünya Su Günü

TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Dünya Su Günü etkinlikleri Tekirdağ'da kutlandı.

TESKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde gerçekleştirilen etkinlikte suyun öneminin anlatıldığı belirtildi.

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa suyun önemini anlattığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza su ve atık suyun önemini anlatmak için bu gibi etkinlikleri düzenliyoruz. En büyük sorunumuz kayıp kaçak. TESKİ kurulduğunda suyun yarısı kayıp kaçaktı. Boşa giden çok su vardı. Fakat son 2 yılda TESKİ’nin yaptığı çalışmalarla toplamda 12-13 milyon metreküp suyumuzu kurtardık. Yılda toplam 60 milyon metreküp su sağlayan bir kurum olarak bu suyun 13 milyon metreküpünü kurtarmak çok büyük bir kazanımdır. Altyapıya çok önem veriyoruz. İl genelinde 700 kilometre yeni içme suyu altyapısı yaptık. Bunun sonucu olarak vatandaşlarımıza sağlıklı içme suyu temin ediyoruz ve Tekirdağ sağlıklı içme suyunda örnek il oldu. Türkiye çapında en sağlıklı içme suyu temin eden ilk 7 il arasındayız."

Tören sonunda katılımcı okulların öğretmenlerine günün anısına plaket takdim edildiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.