Tekirdağ

Hayrabolu OSB'de iş istihdamı sevindirecek

09:27 25 Mart 2017
Hayrabolu OSB'de iş istihdamı sevindirecek

Organize Sanayi Bölgemiz Hayrabolu'nun geleceği ve istihdam açısından ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladığını belirten Güler şöyle devam etti:

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Ahmet Faruk Güler, bölgeye yapılacak yeni yatırımlar sayesinde iş istihdamında artış olacağını belirtti.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OSB'deki tüm arsa satışlarının yapıldığını ve faaliyete geçecek fabrikalar ile birlikte iş istihdamının artmasına katkı sağlayacağını söyledi.

1994 yılında kurulan Hayrabolu OSB'de 105 hektar alana sanayi arsası tahsisi yapıldığını ve 19 fabrikanın faaliyette olduğunu hatırlatan Güler, bu fabrikalarda 632 kişinin istihdam edildiğini vurguladı.

Hayrabolu OSB'ye talebin yüksek olmasının da sevindirici olduğunu ve geleceğine umutla baktıklarını ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"OSB'deki fabrika inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. OSB bölgesine yapılacak yeni yatırımlar sayesinde iş istihdamında büyük artış olacağına inanıyoruz. Şu anda 32 fabrikanın inşaatı devam ediyor ve inşaatların tamamlanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor."

"Organize Sanayi Bölgesi'nin yıllar itibariyle gelişmesi hem Hayrabolu halkının hemde ülkenin refahının bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır. OSB küçük ve orta ölçekli sanayi olup, genişleme ile ilgili Bakanlığa gerekli izinler için yazışmalarımız devam ediyor. Genişlememiz ile birlikte daha büyük işletmeleri bu güzel organize sanayi bölgemizde üretim yaparak ülke ekonomimize katkı bulunmalarını beklemekteyiz. Böylece dışarıya göç etmiş yerli insanlarımızı yeniden geri kazanacağız ve yerli halkın bu işletmelerde üretime ve ülke ekonomisine katkıda bulunması yönünde çalışmalara devam ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.