Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

10:41 30 Mart 2017
Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı ilçesine yapılacak olan Kültür Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ilçe belediye başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, daire başkanları ve vatandaşların törene katıldığı belirtildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak törende yaptığı konuşmada, temeli atılacak olan Kültür Merkezinin büyük bir çaba ve emek sonrasında ortaya çıktığını söyledi.

Kültür Merkezi Kapaklı için çok gerekli bir yatırım olduğunu ve buradan bütün vatandaşların faydalanacağını belirten Albayrak şunları kaydetti:

"Tesisin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Görevde olduğumuz 3 yıl içinde emin olun ki sadece halkımızın mutluluğu için günümüzün her vaktini vatandaşa hizmet aşkı içinde geçirdik ve geriye kalan iki yılda daha büyük hızla aynen hizmet için devam edecek. 2 yıl sonra belediye başkanlarımız bölgelerine gidecekler ve ben bu sözü verdim bunu yaptım diyecekler ve halkımız yine tamam veya devam diye karar verecek. 3 yıl içinde Kapaklı’ya ciddi yatırımlara imza attık."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Oral Karakaya'ya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından plaket takdim edildi.

İhalesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 8 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen 3 bin 657 metre kare alanda yaklaşık 27 milyon 700 bin liraya mal olacak kültür merkezinin 1 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

-Ağaç bayramı ve fidan dikim töreni

Tekirdağ'da Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, ağaç bayramı ve fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Bıyıkali Mahallesinde ağaç bayramı ve fidan dikim töreni, Vali Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Vali Ceylan törende yaptığı konuşmada, ağaç ve ormanın önemine vurgu yaparak, "Bakanlığımızın katkıları ve yerel yönetimlerin çalışmalarıyla bölgemizde orman alanlarının arttırılması için çalışmalara devam ediyoruz. Geleceğimize can vermek adına burada fidanlarımızı toprakla buluşturduğumuz için mutlu ve gururluyum. Bu faaliyetin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve törene teşriflerinizden dolayı her birinize teşekkür ediyorum." dedi.

Törene, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.