Tekirdağ

Balıkçıların son umudu "istavrit"

15:44 04 Nisan 2017
Balıkçıların son umudu "istavrit"

Tekirdağlı balıkçılar, balık mevsiminin kapanmasına günler kala umudunu istavrite bağladı.

Av mevsimine bereketli başlayan ancak şubat ayından bu yana umduğunu bulamayan balıkçılar mevsim sonu istavrit umudu ile ağlarını onarıyor.

Tekirdağ'daki balıkçı barınağında demirledikleri gırgır teknelerinde mesailerini ağ onararak devam ettiren balıkçılar, balık mevsiminin son haftasında istavrit avının bereketli geçmesini umut ediyor.

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) Genel Başkanı Ramazan Özkaya, sezonun son iki ay durgun olduğunu Marmara'daki istavrit akını ile balıkçıların mevsimi istavrit ile kapatacağını söyledi.

Bazı balıkçıların balık mevsimini kapattığını ancak resmi kapanışın 15 Nisan olduğunu hatırlatan Özkaya, "Balıkçıların bazıları sezonun durgun olmasından dolayı sezonu erken kapattı. Paydos diyen bazı balıkçılar ağlarını topladı. Ama av yasağının son haftasında balıklar göç ediyor, Marmara'da da istavritin göç yolu üzerinde olduğu için balıkçılar istavrit umudu ile denize açılıyor." dedi.

Tekirdağ'da balıkçılık yapan İdris Şeremet de sezonun son günlerinde balıkçıları istavritin kurtaracağını söyledi.

Son günlerde istavrit akını olduğunu ve sezonun son gününe kadar bu akımları takip edeceklerini ifade eden Şeremet şunları kaydetti:

"Bir ara erken paydos yaptık. Diğer balıkçı arkadaşlarımız balığın olduğunu söyledi. Tekrar ağlarımızı ayarladık tayfalarımızı topladık vira bismillah dedik. Az da olsa istavrit hamsi oldu.

Son iki zamanlarda kurtarıcımız hamsi istavriti oldu. Sezonun bitmesine az kaldı. İnşallah sezonumuzu bereketli bir şekilde bitirmek istiyoruz. Son güne kadar avlanmaya devam edeceğiz. Son günlerde istavrit akımı oluyor. Hamsi de parça parça oluyor. Bundan sonra balıklar göç ediyor Egeye. Bundan sonra göç balıkları oluyor. Sezonun son günleri bizi istavrit kurtaracak."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.