Tekirdağ

Tekirdağ'da arıcılara bilgilendirme semineri

15:25 17 Nisan 2017
Tekirdağ'da arıcılara bilgilendirme semineri

Arıcılığın önemine değinen Ada, şunları kaydetti:

Tekirdağ Arıcılar Birliği, Malkara Temsilciliği tarafından ilçedeki arıcılara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Malkara Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme seminerinde konuşan Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Şakir Ada arıcılığın gelişmesi için en önemli etkenin eğitim olduğunu söyledi.

“Birliğimizin programları çerçevesinde yapılan bu bilgilendirme toplantılarına katılımlarınız için teşekkür ederiz. Bunu Arıcılar Birliğinin seçim yatırımı olarak görmeyin. Aday değilim. Bizler arıcılığın gelişmesi için en önemli etkenin eğitim olduğuna inanıyoruz. Değerli hocamız Doç. Dr. Mustafa Necati Muz bizler için Tekirdağ’da bir fırsattır. Tekirdağ il genelinde arı ölümleri bu yıl fazla oldu. Hocamıza bunları sormanızı isterim. Aklınızda kalan, öğrenmek istediğiniz sorunları hocamıza sorun. Tek amacımız var o da Tekirdağ’da kaliteli bal üretmek ve Ayçiçeği balının hak ettiği değeri kazandırmak.” dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Necati Muz ise arıcılık konusunda bilgilendirmede bulunarak arı ölümlerinin ilaçlamadan ve bazı arıcıların eski sistemle arı bakmalarından ve yanlış beslemelerinden dolayı kaynaklandığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.