Tekirdağ

Malkara'da konferans

12:12 26 Nisan 2017
Malkara'da konferans

Müftü İpek, şunları kaydetti:

Malkara ilçesinde Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki teması "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans düzenlendi.

Malkara Kültür Sarayındaki Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü İsmail İpek, yaptığı konuşmada, 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın temasını "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" şeklinde belirlediklerini anlattı.

İpek, bu temanın yurt sathında ve gönül coğrafyamızda işlenmesiyle, barış ve güven toplumu olabilmek için yeniden, emin Peygamberin emin ümmeti olabilmek için mümin gönüllerde bir bilinç ve farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

"Kainat, Cenab-ı Hakk’ın insanoğluna emanetidir. Bu kıymetli emanet, her anlamda güveni, istikrarı, huzuru ve barışı hak etmektedir. Halbuki bugün insanlık emanete hakkıyla riayet edemediği için küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşamaktadır. Bireyler ve toplumlar arası ilişkileri sarsan, insanın tabiatla ilişkisini bozan ve dünyanın her geçen gün daha güvensiz hale gelmesine sebep olan hadiselerin ardı arkası kesilmemektedir. İslam karşıtlığı, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve nefret suçları artmakta; terör ve şiddet masum canlara kıymaya devam etmektedir."

Programa, ilçe Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, AK Parti ilçe Başkanı Gökhan Şentürk ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.