Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

11:21 03 Mayıs 2017
Tekirdağ'dan kısa kısa

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla düzenlenen "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Ergene ilçesinde açıldı.

Ergene Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemelerden oluşan serginin, Ergene İmam Hatip Ortaokulunda halk oyunları eşliğinde beğeniye sunulduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ulusal bir kültür projesi olan 'Çemberimde Gül Oya' sergisinin ilçemizde açılmış olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Açıklamada açılışa Kızıltoprak'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Ergene ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kurban, çok sayıda öğrenci ve vatandaşların katıldığı kaydedildi.

- Öğrencilerden hayvan bakımevine ziyaret

Çorlu ilçesinde çeşitli okullarda okuyan ortaokul öğrencileri Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ziyarette öğrencilere yetkililer tarafından hayvan sevgisinin anlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesi öğrencilerinin barınaktaki hayvanların ihtiyaçları için ilaç ve malzeme bağışında bulunduğu kaydedildi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.