Tekirdağ

Malkara'da tarla günü düzenlendi

16:06 23 Mayıs 2017
Malkara'da tarla günü düzenlendi

Malkara'da, bir tohum firması tarafından Gözsüz Mahallesindeki Namık Kemal Üniversitesi'ne (NKÜ) ait tarlada tarla günleri etkinliği düzenlendi.

Toros Tarım Tohum Firması Trakya sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Umut Yıldırım etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, küçük bir düşünce ile ortaya çıkan ve gün geçtikçe büyüyen organizasyonun, çiftçilerin, üreticinin katılımı ve destekleri ile daha da bir anlam kazandığını ifade etti.

NKÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Başer de, Tekirdağ'ın en büyük tarla uygulamasının burada yapıldığını belirterek, " Trakya bölgesinde yetişen 29 çeşidin uygulamasını yapıyoruz. Bu tarla gününü, Avrupa ülkelerindeki gibi geleneksel hale getirecek ve ülke çapına yayacağız. Bu tarlamızda gelecek yıllarda çiftçilik ile ilgili farklı uygulamalar gerçekleştireceğiz." dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet İstanbulluoğlu, Türkiye'nin önde gelen Ziraat Fakültelerinden biri olduklarını belirterek, Ziraat Fakültesi olarak 9 çeşidi tescil ettiklerini kaydetti.

Buğday, fiğ ve yem bezelyesi çeşitleri ticari firmalara verdiklerini aktaran İstanbulluoğlu, bu uygulamalarının artarak devam edeceğini kaydetti.

Tarla Gününe, İstanbulluoğlu başta olmak üzere çok sayıda öğretim görevlisi ve davetliler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.