Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

17:36 06 Haziran 2017
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle iftarları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine açıklamasında, her yıl ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı nedeniyle belediye olarak mahalle iftar programlarına devam ettiklerini söyledi.

Ramazan ayında toplu yapılan iftarların çok güzel bir tablo yarattığını ifade eden Baysan, bütün bölgelerde yaşayan vatandaşlarla mahalle iftarlarında bir araya geldiklerini kaydetti.

İftar programlarının halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandığını belirten Baysan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayına özel mahallelerimizde toplu iftar programları gerçekleştiriyoruz. Bir arada yapılan iftarlar çok daha güzel oluyor. Aynı zamanda, bu programlar halkımız tarafından da yoğun ilgiyle karşılanıyor." dedi.


- Çevre ve Çocuk Şenliği düzenlendi

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ''Çevre ve Çocuk Şenliği'' düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen şenlikte kurulan stantlarda Çorlu Belediyesinin hazırladığı "Ben Çevre Gönüllüsüyüm" bez çantaları, şapkaları, boyama kitapları ve değişik hediyeler dağıtıldı.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile bu etkinliği yaptıkları için mutlu olduğunu belirterek, çocuklarda ve gençlerde çevre bilincini oluşturmak için zaman zaman bu tür etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.

Yaz aylarında da bu etkinliklerine devam edeceklerini ifade eden Baysan, "Çocuklarımızda çevre bilincini oluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.


- Çorlu'da kaldırım yapım çalışmaları

Çorlu'da kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, AA muhabirine açıklamasında ilçe genelinde bozulan kaldırımları yenileme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Omurtak Caddesi ve Arslan Sokak gibi ana arterler başta olmak üzere ilçe genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde bu tür çalışmaların başladığını ifade eden Sarıkurt, çalışmalarda halkın taleplerinin de dikkate alındığını kaydetti.

Kış aylarının zor geçtiğini dile getiren Sarukurt, "Kış ayları zor ve çetin geçti. Havaların mevsim normallerine dönmesiyle ilçe genelinde büyük bir programı hayata geçirmeye başladık. Bu kapsamda, bozulan kaldırımlarımızı da yenilemeye başladık. Ana arterler başta ve öncelikli olmak üzere bütün bölgede ihtiyaç duyulan yerlerde bu çalışmayı yapıyoruz. Onarımların yanı sıra gerekli yerlerde de yeni kaldırım yapıyoruz. Ekiplerimiz, çalışmalarına devam ediyor.'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.