Tekirdağ

Camiler çocuk sesiyle şenlendi

14:36 16 Haziran 2017
Camiler çocuk sesiyle şenlendi

Hayrabolu ilçe Müftülüğünün, "Bu yaz gönlüne kalbine Kur’an’ı yaz" sloganıyla başlattığı yaz Kur’an kursları, öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Hayrabolu Müftü Vekili Ramazan Tutal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin yaz aylarında çocuklarla şenlendiğini söyledi.

İlçe genelinde 35-40 kursun açıldığını ve bine yakın öğrencinin Kur'an kursunda eğitim aldığını belirten Tutal, şöyle konuştu:

"Öğreticilerimiz bütün cami ve Kur'an kurslarımızda öğrencilerimize, Kur'an'ı, İslam'ın güzel ahlakını, dini bilgileri en iyi şekilde vermeye çalışıyor. Kuran'ı kerim başta olmak üzere Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler, kurslarımızda çocuklarımıza eğitim verilmekte.

Çocuklarımızın camiye gelmesinden dolayı mutluyuz. Yaz aylarında camilerimiz çocuklarımızla şenleniyor, camilerimize bahar geliyor, çiçekler açıyor. Kur’an ayında çocuklarımız Kur’an ile buluşuyor. 'Bu yaz gönlüne kalbine Kur’an’ı yaz' sloganıyla çocuklarımıza hem kur’anı öğretmeye hem kur’an ahlakını onlara anlatmaya çalışacağız. Bu yaz Kur'an kurslarımız bugüne kadar çok güzel şekilde devam etti. İnşallah bu şekilde devam eder."

Çorumi Mustafa Bey Camisi İmamı Mehmet Tatar ise yaz Kur'an kurslarına yoğun ilginin olduğunu dile getirdi.

Camiye gönderdikleri için çocukların ailelerine teşekkür eden Tatar, "Camimizdeki kursa ilk olarak 30 öğrenci ile başladık ve bu sayı zamanla 70’lere çıktı. Kursumuzda çocuklarımıza dini bilgileri öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızla teneffüs arasında oyunlar oynuyoruz. Cami içerisinde dini yarışmalar yapıyoruz. İlahiler söylüyoruz. Çocuklarımız camiyi çok seviyor, bizde onları seviyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.