Tekirdağ

Hayrabolu'dan kısa kısa

10:46 21 Haziran 2017
Hayrabolu'dan kısa kısa

Hayrabolu ilçesinde faaliyet gösteren Ömer Efendi Camisi Derneği tarafından, "Bereket Kampanyası" düzenlendi.

Dernek Sekreteri Zeynel Tanatmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında kentteki ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yaptıkları çalışmalarda erzak yardımı topladıklarını söyledi.

Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelerin iftar sofralarına bir nebze de olsa katkıda bulunmayı amaçladıklarını anlatan Tanatmış, kapsamlı yardımda bulunmak çabasıyla yardımseverlerle işbirliği içerisinde çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Kampanya'ya katkıda bulunan ve bulunacak olan iyi yüreklere teşekkür ettiğini belirten Tanatmış, şöyle konuştu:

"Dernek üyelerimizin de katkılarıyla erzak paketini hazırladık. Devam edecek olan yardımlarla ramazan ayı süresince erzak yardımlarımız devam edecektir. Erzak yardımı yapmak isteyen hayırsever ve yardımseverler derneğimize başvurabilir. Hazırlattığımız erzakları birebir tespit ettiğimiz ailelere ulaştıracağız." dedi.

- Motosiklet denetimleri

Hayrabolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında trafikte sayısı artan motosikletlerle ilgili denetimlerini artırdı.

İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yıldırım, yaptığı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlaması amacıyla motosiklet denetimlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Yaz aylarında motosiklet kullanımının büyük oranda arttığını belirten Yıldırım, ehliyetsiz ve kasksız sürücülerin trafiğe çıkması vatandaşların ve sürücülerin can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ifade etti.

Yıldırım, motosiklet denetimlerinin yaz ayları boyunca devam edeceğini kaydetti.

-Hayrabolu'da Ramazan bayramı hazırlıkları

Hayrabolu'da Ramazan bayramı dolayısıyla şekerler tezgahlardaki yerini aldı.

Esnaflardan Yılmaz İnceoluk, AA muhabirine yaptığı açıklamasında şeker fiyatlarında geçen yıla göre fazla değişiklik olmadığını söyledi.

Bu bayramda satışların geçen yıla göre daha iyi olduğunu belirten İnceoluk, "Bayram şekerlerinin kilosunu 10-30 liradan satışa sunuyoruz." dedi.

Esnaf Ozan Çakır da Ramazan bayramı öncesi tezgahlarını şeker ve çikolatalarla süslediklerini dile getirerek, işlerinde yaşanan yoğunluğun kendilerini sevindirdiğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.