Tekirdağ

Ramazan Bayramı'na doğru

15:57 24 Haziran 2017
Ramazan Bayramı'na doğru

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ceylan, mesajında Türk Milleti olarak bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın huzuru ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Sofraların güzelleştiği, birlik ve beraberliğin arttığı, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı bu maneviyat ayını gelecek yıl tekrar ulaşmak temennisiyle uğurlarken bu uğurlama yerini mübarek Ramazan Bayramının gelmesi ile birlikte yeni bir sevince bıraktığını belirten ceylan şunları kaydetti:

"İnsanlarımızı kaynaştıran, toplumumuzu bütünleştiren bayramlar milletçe sahip olduğumuz değerlerin en güzelidir. Bu bayramda da aile ve akrabalarımız başta olmak üzere dostlarımızı, komşularımızı unutmamalıyız. Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere daha özenle kucak açmalıyız.

Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerini, sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz. Bu mübarek günlerin ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum.

Sevgili hemşehrilerim, bildiğimiz üzere bayram günlerinde trafik her zamankinden daha yoğun oluyor; sevdiklerinize giderken büyük acıların yaşanmaması adına trafikte azami dikkat içinde olmanızı önemle rica ediyorum."

AK Parti Milletvekili Yel de mesajında, dayanışmanın ön plana çıktığı, günlük ihtiras ve kaygıların bir kenara itildiği, nefislere karşı, iyiye ve güzele yönelme mücadelesinin yapıldığı mübarek ramazan ayını geride bırakıp; sevginin, hoşgörünün ve kucaklaşmanın simgesi olan bu mutlu bayram gününe kavuşmuş olmanın mutluluk ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Açıklamada, bayramlar, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, insan olmanın güzelliklerinin yaşandığı, kırgınlıkların unutulup, dostluk ve sevgiyle gönüllerin birbirine yakınlaştığı, karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği müstesna günler olduğunu ifade eden Yel şu ifadeleri kullandı:

"Zulümlerin ve zalimlerin son bulduğu; vatanımızda, yakın coğrafyamızda, Türk-İslam Aleminde ve tüm dünyada birlik, beraberlik, huzur, güven ve istikrar ortamının hakim olduğu, dargınların barıştığı, hoşgörülü nice bayramlara ulaşmayı Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm Tekirdağlı hemşehrilerimin olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın ve İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını en kalbi duygularla kutluyor, bu anlamlı günlerin tüm dünyada barışın ve huzurun sağlanmasına vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, mesajında sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve yardımlaşma duygularını en yoğun şekilde yaşadığı Ramazan Bayramı'na ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Açıklamasında, kültür ve geleneklerimizde çok önemli bir yeri olan Ramazan Bayramı, çocukluğumuzdan beri hepimizin hatıralarında önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Albayrak, şu ifadeleri kaydetti:

"Büyük bir heyecanla uyandığımız bayram sabahından başlayarak büyüklerimizin ellerini öper, yakınlarımızla, komşularımızla ve tanıdığımızla bayramlaşır, çocukları sevindirir ve bizi birbirimize bağlayan manevi duyguları en güzel şekilde yaşarız. Barışa ve huzura hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde, başta Tekirdağlı hemşehrilerim olmak üzere, tüm İslam aleminin Ramazan bayramını en içten duygularımla kutluyor ve bu mübarek bayramın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."

Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Günay'da mesajında, bayramların, toplumda sevgi, saygı, kardeşlik ve dostluk duygularının pekiştiği, birlik ve beraberliğin perçinlendiği, sevinç ve neşe günleri olduğunu kaydetti.

Sevenlerin bir araya geldiği, dargınların barıştığı, günlük hayatta yeteri kadar yaşayamadığımız ziyaret etme, gönül alma gibi duyguları doyasıya yaşama fırsatının bulunduğu bayramlar, manevi olarak olgunlaşmaya da vesile olduğunu ifade eden Günay, şunları kaydetti:

"Gelin küskünlükleri unutup, hep beraber mutlu olalım. Ümmet hakkını vererek kutlayacağımız, küçüklerin sevildiği, büyüklerin sayıldığı bir bayramın tüm dünya halkına İslamın doğru mesajını iletmek adına ziyadesiyle anlamlı olacağı kanaatindeyim. Arzum odur ki ümmetin bayramında tüm dünya bayram etsin. Bu vesileyle, başta üyelerimiz olmak üzere, halkımızın mübarek Ramazan Bayramını içtenlikle kutlar, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, sevgi ve huzur getirmesini dilerim.”



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.