Tekirdağ

4. Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı

18:47 19 Temmuz 2017
4. Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı

Tekirdağ'da yaşları 8-12 arasında olan 26 çocuk, 4. Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı'na katılan 6 ülkeden 26 ressamla resim yapma imkanı buldu.

Eğitmen Nurdan Likos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayın 4'üncüsünün düzenlendiğini söyledi.

Likos, çalıştaya Aydoğdu Sosyal Etkinlik Merkezi ve çocuk kulübünden gelen 26 çocuğun da katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklar buradaki sanatçıların eserlerinden yola çıkarak, bu yılın 'deniz' ve 'rüzgar' temasını işleyerek resim yapıyor. Sanatçılar, üretimlerine devam ederek çocuklara örnek olurken, farklı teknikleri kullanmalarını da sağlıyorlar. Bu yıl 4 gün boyunca çocuklar sanatçılarla beraber aynı atölyenin içinde üretimlerine devam edecek."

Nurdan Likos, 24 Temmuz Pazartesi günü çocukların yapacakları eserlerin sanatçıların ürettikleri eserlerle birlikte sergileneceğini bildirdi.

Çalıştaya katılan çocuklardan Erol Pirlot ise etkinlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, resim yaparken heyecanlandığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.