Tekirdağ

Tekirdağ'daki sağanak

09:38 20 Temmuz 2017
Tekirdağ'daki sağanak

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğünce kent genelinde yaşanan şiddetli yağmur ve sonrası oluşan olumsuzluklara ilişkin açıklama yapıldı.

TESK'den yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 18 Temmuz'da metrekareye düşen 120 kilogram yağışın "afet" olarak nitelendirildiği belirtildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde, oluşabilecek olumsuzluklarda koordineli bir şekilde hizmet edebilmek için Kriz Masası oluşturulduğu vurgulanan açıklamada, TESKİ Genel Müdürlüğünün 84 ekip, 446 personelle bulundukları ilçelerin kritik noktalarında gerekli önlemleri aldığı ifade edildi.

Yağış süresince ALO 185 Çağrı Merkezine iletilen 854 talebin vakit kaybedilmeden sahada hazır bekleyen ekiplere iletildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olaylara 33 vidanjör, 16 kuka, 62 kepçe, 31 motopomp, 1 mini kombine olmak üzere toplam 142 araç ve iş makinesiyle en kısa sürede müdahale edilerek yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmiş ve vatandaşların mağduriyetleri giderilmeye çalışılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, yağış süresince ilçelerimizde sahada yapılan çalışmaları yönetmiş ve bizzat sahaya çıkarak yerinde inceleme yapmışlardır. İlimiz genelini ve bölgemizi etkileyen 'afet' olarak nitelendirilecek etkili yağış süresince Genel Müdürlüğümüzün tüm birimleri üstün gayretle çalışmış olup can ve mal kaybı yaşanmaması için her türlü gayret gösterilmiştir. İlimiz genelinde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.