Tekirdağ

"Tanklardan Güçlü Kadınlar" söyleşisi

15:46 20 Temmuz 2017
"Tanklardan Güçlü Kadınlar" söyleşisi

Tekirdağ'da Kadın Ve Demokrasi Derneği tarafından "Tanklardan Güçlü Kadınlar" adlı söyleşi gerçekleştirildi.

KADEM'den yapılan yazılı açıklamada, Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen etkinliğe Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yaralanan Safiye Bayat'ta katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan KADEM Tekirdağ Temsilcisi Zeynep Şahin, 15 Temmuzda milletin hükumetini, seçtiği iktidarını desteklemek üzere harekete geçtiğini belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yaralanan Safiye Bayat ise 15 Temmuzda yaşadıklarını anlattığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Boğaziçi köprüsünün kapatıldığını görünce neler olduğunu anlamak için hemen sokağa çıktım, Güzeltepeden köprüye kadar yürüdüm, polislerin güvenli olmadığını söylemesine rağmen ben sadece konuşacağım diyerek köprüyü tutan cuntacıların yanına gittim.

Neler olduğunu sordum, hakaret ve sert müdahale ile karşılaştım. O zaman komutanın ardındaki askerler 'Esir mi alalım, yoksa öldürelim mi komutanım?' diye soruyorlardı. Komutan yanağımın üzerinden silahını ateşledi. Ancak komutana 'senden korkmuyorum' dedim. Arkamı dönerek 'vurabiliyorsan arkamdan vur' dedim ve direnen halkın arasına döndüm. Ardından, yaralanan bir hanımefendiye yardım ederken G3 mermisi ile bacağımdan vuruldum."

Söyleşiye Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve çok sayıda davetlinin katıldığı ifade edildi.

Program 15 Temmuz fotoğraf sergisinin açılmasının ardından sona erdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.