Tekirdağ

BBP Genel Başkanı Destici:

16:47 23 Temmuz 2017
BBP Genel Başkanı Destici:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İdam cezasının kaldırılmasının ne kadar yanlış olduğunu söylemiştik. Bizim 'yanlış' dediğimiz şeye karşı gelenler de bugün idam cezasını geri getirmenin yollarını aramaya başladı." dedi.

BBP Çorlu İlçe Başkanlığının 7. Olağan Kongresinde konuşan Destici, Türkiye'deki en önemli sorun olan terörün ortadan kaldırılmaya başlanmasından son derece memnun olduklarını anlattı.

Türkiye'nin 30 yıldan bu yana teröre ağır bedeller ödediğini dile getiren Destici, "Şehitler veriyoruz ve milletimiz birbirine düşürülmeye çalışılıyor. Ülkemiz terörle karıştırılmaya çalışılırken, birlik ve beraberliğimiz de bozulmak isteniyor. Ancak milletimiz bütün oldu ve bu yapılmak istenenlere izin vermedi." dedi.

Ülke olarak, geçmişte terörle mücadele konusunda yanlışlar yapıldığını, kendilerinin bu yanlışları her ortamda dile getirdiklerini ifade eden Destici, ''Geçmişte, terörle mücadelede bir takım eksiklikler, yanlışlıklar ve aksaklıklar oldu. Bizler bu yanlışlıkları dile getirdik ve bu yanlışlıklardan dönülerek doğru bir konsept üzerinde terörün tüm unsurlarına karşı, topyekun bir mücadele verilmesi gerektiğini ancak bu şekilde terörle mücadeleden sonuç alınabileceğini ifade ettik.'' diye konuştu.

Bugün gelinen noktada devletin terörün tüm unsurlarına karşı topyekun bir mücadele verdiğini aktaran Destici, bu mücadelenin kararlı bir şekilde, azimle, cesaretle aynı şekilde sürdürüldüğünde, bugün beli kırılan terörün yakın zamanda kökünün de kazınacağını vurguladı.

Batı ülkelerinin Türkiye'deki terör sorununun bitmemesi için elinden geleni yaptığını savunan Mustafa Destici, Türkiye'nin bugüne kadar "Avrupa Birliği sevdası" ile bir takım tavizler verdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Birçok yasanın altına imzalar atıldı ve neticede idam cezası kaldırıldı, bu günlere geldik. İdam cezasının kaldırılmasının ne kadar yanlış olduğunu söylemiştik. Bizim yanlış dediğimiz şeye karşı gelenler de bugün idam cezasını yeniden gündemlerine alıp geri getirmenin yollarını aramaya başladı. Biz bunu siyasi suçlar için söylemiyoruz. Bunun çok iyi bir şekilde anlaşılması lazım. Ama küçük yaşta çocuklarımızı, genç kızlarımızı, kadınlarımızı kaçırıp tecavüz eden sapıklar için mutlaka ama mutlaka idam cezasının geri gelmesi gerekiyor. Bir de bizzat kurşunu sıkan ve bunun emrini veren, bombayı patlatan terör örgütünün üyeleri için idam cezasının mutlaka gelmesi lazım ve bunların bedellerini ödemeleri lazım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.