Tekirdağ

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

11:32 26 Temmuz 2017
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Saadet Partisi Tekirdağ İl Teşkilatı, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Süleymanpaşa ilçe binasında yapılan basın açıklamasında Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan yardımcısı Murat Vakitçi, bütün dünyanın gözleri önünde tüm Filistin'de, Gazze ve Kudüs'te bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Vakitçi, bugünlerde Filistinlilerin şehit edildiğini belirterek, "Son olarak ta 14 Temmuz günü bu vahşetlerini kutsal mekanlara kadar taşıyarak, Mescid-i Aksa'nın avlusunda 3 Filistinli genç kardeşimizi daha şehit ettiler. Ve Mescidi Aksada Cuma namazının da kılınmasını engellediler. Sonrasında gelişen direnişle dün itibarıyla 5 kardeşimiz daha şehit olmuş, 400 kardeşimizde yaralanmıştır. 1967 yılından buyana ilk kez Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınamadı." diye konuştu.

İsrail’in bu saldırgan tutumuna sessiz kalan Batıyı lanetlediklerini ifade eden Vakitçi, "Batının sessizliğini lanetliyor, bu devlet terörünü asla kabul etmediğimizi haykırıyoruz. Maalesef İsrail her geçen gün daha da pervasız olmakta. Elbette bundaki en büyük etken Uluslararası kamuoyunun duyarsızlığı, İslam ülkeleri yöneticilerinin tepkisizliği ve ümmetin bölünmüşlüğü vardır." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi olarak 30 Temmuz'da Yenikapı İstanbul "Büyük Kudüs Mitingini" yapacaklarını aktaran Vakitçi şunları kaydetti:

"Düşmana korku Müslümana güven için mitinge tüm vatandaşlarımızı katılmaya davet ediyoruz. Bu mesele ümmet meselesi olduğu için birlik olma vaktidir. İsrail güçten anlar, güç ise birlik olmakla olur. O bakımdan dikkatinizden kaçmamıştır miting konseptimizde herhangi bir parti amblem, logo, isim kullanılmamıştır. Miting alanında da öyle olacaktır. Alana sadece Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı olacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.