Tekirdağ

Alüminyum sektör paydaşları buluştu

14:39 26 Temmuz 2017
Alüminyum sektör paydaşları buluştu

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Alüminyum sektörü, günümüzde çok popüler ve gelecek vadeden bir sektör. Üretim sanayinde, savunma sanayinde ve daha birçok yerde kullanılan alüminyum ile ilgili Ar-Ge ve yüksek teknolojiyi kullanarak sanayi ürünleri üretmeliyiz." dedi.

Vali Ceylan, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen "Alüminyum Sektör Paydaşları Buluşma Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın geleceği ve gelişmesi için bu toplantının önemli olduğunu söyledi.

Ceylan, alüminyum sektörünün demir ve çeliğin önüne geçtiğini belirterek, ileride ciddi gelecek vadeden sektörler arasında yer aldığını kaydetti.

Alüminyum sektörünün, dünya pazarında 4 milyar dolarlık bir payı olduğunu belirten Ceylan, şunları kaydetti:

''Alüminyum sektörü, günümüzde çok popüler ve gelecek vadeden bir sektör. Üretim sanayinde, savunma sanayinde ve daha birçok yerde kullanılan alüminyum ile ilgili Ar-Ge ve yüksek teknolojiyi kullanarak sanayi ürünleri üretmeliyiz. Yeni proje ve çalışmalar yapmalıyız. İlimizde 30 firma alüminyum sektöründe boy gösteriyor. Özellikle üniversitelerimizi de bu sektördeki Ar-Ge çalışmalarının içine çekmeliyiz.''

- "Dünya ekonomisinin üzerinde bir büyüme bekleniyor"

Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal da alüminyum sektöründe 10 yıl içinde dünya ekonomisinin üzerinde bir büyüme beklendiğini kaydetti.

Akçal, dünyada alüminyumun, demir ve çelikten sonra en çok kullanılan metal olduğunu belirterek, havacılık, savunma, elektrik-elektronik, gıda, ilaç, otomotiv, makine ve birçok alanda alüminyumun kullanıldığını kaydetti.

Fahrettin Akçal, şunları kaydetti:

''Bir uçağın ağırlığının yaklaşık yüzde 70'i alüminyumdan oluşuyor. Otomotiv sektöründe elektrik motorlu araçlara geçişte alüminyum kullanım oranı her geçen gün artıyor. Dünya ekonomisinin ortalama büyüme hızı yüzde 3'lerdeyken alüminyum sektöründe gelecek 10 yılda yüzde 5-7 arasında büyüme bekleniyor. Tüm bunlar sektör açısından önemli olup, büyük bir gelişim potansiyeli barındırmaktadır. İlimizde, 30 kadar sektörde faaliyet gösteren firma bulunuyor. Ülke bazında bakıldığında Tekirdağ, ülkemizin en önemli alüminyum üretim üslerinden biri durumundadır.''

Toplantıda, konuşmacılar tarafından alüminyum sektöründeki yenilikler, gelişmeler ve üretime olan katkıları tartışıldı.

Toplantıya, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Gönül ile sektörde faaliyet gösteren firmaların yetkilileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.