Tekirdağ

Trakyalı avcılar belgelerine kavuştu

16:32 29 Temmuz 2017
Trakyalı avcılar belgelerine kavuştu

Akçay, eğitim kursunun dönem açılışında yaptığı konuşmada, kursiyerlerin usta öğreticiler tarafından program çerçevesinde eğitimlere tabi tutulduğunu kaydetti.

Malkara’da eğitim veren Özel Akarsu Avcı Eğitim Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Akçay, 2017 eğitim sezonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdiklerini belirtti.

Eğitimler kapsamında kursiyerlere ekoloji, avcılık mevzuatı, avcılık etiği, temel harita okuma, kampçılık bilgisi gibi konularda eğitim verildiğini aktaran Akçay, "Bu eğitimler sonunda kursiyerler Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri gözetiminde yapılan teorik sınava giriyor. Başarılı olanlara, kursu bitirme sertifikası veriyoruz." dedi.

Sertifika alan avcı adaylarından Süleyman Coşkun Bozyel, avcılığı spor amaçlı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bazen sadece tüfek elde geziyor, doğa ile iç içe oluyoruz. Tüfek atmadan döndüğümüz çok olmuştur. Avcı her gördüğüne atan değil, av hayvanını koruyan, çoğalması için onlara çoğu zaman yiyecek götüren, yaralı hayvanları tedavi ettiren, ekolojik dengeyi korumak için ağaç ve fidan diken av hayvanlarına ve doğadaki kuşlara yuva yapan kişidir."

Akçay, avcılara av sezonunda kurallara, limitlere uymalarını ve doğayı korumalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.