Tekirdağ

Süleymanpaşa'ya kedi evleri

17:14 09 Ağustos 2017
Süleymanpaşa'ya kedi evleri

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından sokak kedilerinin yoğun olarak yaşadıklara yerlere "kedi evi" projesi kapsamında barınaklar yerleştiriliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, sokak kedilerinin doğal yaşamlarını devam ettirmelerine yönelik gerçekleştirdiği "kedi evi” projesi kapsamında sokaklara kedi evlerinin yerleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, projeyi Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü belirtilerek, son olarak Kumbağ Mahallesine 3 tane kedi evi yerleştirildiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sokak hayvanlarının yaşamlarını doğal ortamda sürdürmeleri için çabaladıklarını ifade etti.

Sokak hayvanlara beslenme konusunda da yardım ettiklerini aktaran Eşkinat, "Göreve geldiğimizden beri sokak hayvanlarımızın daha iyi şartlarda yaşayabilmesi içi mücadelemizi sürdürüyoruz. Gerek kedi evleri, gerek beslenme odakları, su kapları, mamamatiklerimiz ve hasta ya da yaralı canlarımız için hizmet veren geçici bakım evimiz ile sokak hayvanlarımızın yanında oluyor, yaşamlarını doğal ortamlarında sürdürmeleri için çabalıyoruz." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.