Tekirdağ

FETÖ'nün Tekirdağ'daki iş adamı ve kamu görevlileri davası

20:05 16 Ağustos 2017
FETÖ'nün Tekirdağ'daki iş adamı ve kamu görevlileri davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "iş adamı ve kamu görevlileri yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde örgüt adına faaliyet bulundukları, örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen 78 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada 34'ü tutuklu 78 sanık hakim karşısına çıktı. Mahkemede sanıkların avukatları da hazır bulundu.

Kimlik tespitinden sonra zanlılar hakkında hazırlanan iddianame okundu.

İddianamenin okunmasından sonra tutuklu sanıkların savunmalarına geçildi. Mahkeme şu ana kadar 21 tutuklu sanığı dinledi. Sanıklar isnat edilen suçlamaları reddetti. Mahkeme diğer sanıkların savunmalarının yarın dinlenmesine karar verdi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin "iş adamı ve kamu görevlileri yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 34'ü tutuklu 78 sanığın "terör örgütüne üye olmak", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.