Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

17:07 22 Ağustos 2017
Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Albayrak'ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren ambalaj ve kablo fabrikasını ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, Başkan Albayrak'ın belediye çalışmaları hakkında fabrika yetkililerine bilgi verdiği ifade edildi.

Öznur Kablo Fabrika Müdürü Oktay Balarısı ve Koçak Farma’nın Genel Müdürü Ender Koçak'ın ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirtilerek, Albayrak'a teşekkür ettiği kaydedildi.


- Ergene'de "Tarla Günü" programı düzenlendi

Ergene ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Tarla Günü" programı düzenlendi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, programın İğneler Mahallesi'nde bir tarlada düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, programdaki konuşmasına yer verilen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Süleymanoğlu, ayçiçeğine olan talebin gittikçe arttığını belirtti.

Oleik ayçiçeği türünün insan sağlığına çok yararlı olduğunu ifade eden, Süleymanoğlu şunları kaydetti:

"Son yıllarda ayçiçeğine olan talep giderek artmaktadır. Bunun nedeni, içerisinde bulunan oleik asit miktarının zeytin yağına çok yakın olmasıdır. Zeytin yağında oleik asit düzeyi yüzde 55-90 iken oleik tip ayçiçeğinde bu oran yüzde 75-90.7 arasındadır. Oleik asitlerinin insan sağlığı açısından önemi çok fazladır. Kötü huylu kolesterolü düşürür, kalp, damar tıkanıklıklarını önler ve kansere karşı korur, çok yüksek ısılarda bile bozulmaz. Ayrıca birçok endüstri alanında da kullanılmaktadır. Bu bölgemizin tarım potansiyeline değer atfetmek amacıyla çiftçilerimizin çeşit seçimlerinde rehber ve yol gösterici olması niyetiyle hazırlanmıştır."

Açıklamada, programa Tekirdağ AK Parti Milletvekili Metin Akgün, Ergene Kaymakamı Fatih Kızltoprak, çiftçiler ve vatandaşların katıldığı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.