Tekirdağ

Ortaokul öğrencilerinden "15 Temmuz" ve "Arakan" duyarlılığı

12:48 23 Eylül 2017
Ortaokul öğrencilerinden "15 Temmuz" ve "Arakan" duyarlılığı

ÖMER URAL - Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz şehit ve gazileri anısına bastırılan hatıra paraları toplayarak, yaşanan drama dikkati çekmek amacıyla Arakan'daki Müslümanlara gönderecek.

Okul yönetimi tarafından başlatılan hem FETÖ'nün darbe girişimini unutmamak hem de Arakanlı Müslümanlara yapılan zulme dikkati çekmek amacıyla başlatılan kampanyaya öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Öğrenciler, bir haftalık kısa sürede 15 Temmuz logolu 200 adet bir lira topladı.

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyayı "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma" etkinlikleri kapsamında başlattıklarını söyledi.

Öğrenciler tarafından toplanan paraları Diyanet Vakfı aracılığıyla Arakan'daki Müslümanlara göndereceklerini belirten Şenol, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' etkinlikleri kapsamında biz de okul olarak bir kampanya başlattık. İki hafta sürecek bu kampanya kapsamında öğrencilerden 15 Temmuz logolu 1 Türk liralarını toplamalarını istedik. Burada önemli olan toplumda ve öğrencilerimiz arasında farkındalık oluşturabilmek. Şu ana kadar 200 lira topladık. Kampanya boyunca 500 adet bir lira toplamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin getireceği bir liralar miktar olarak az olabilir ama manevi olarak çok büyük." diye konuştu.

Kampanya ile 15 Temmuz ve Arakan konusuna dikkati çekmek istediklerinin altını çizen Şenol, şöyle devam etti:

"Biz bu kampanya ile iki önemli hususu vurgulamak istiyoruz. Birincisi geçen yıl 15 Temmuz'da milletimiz hain bir darbe girişimine maruz kaldı. Biz bu 15 Temmuz ruhunu öğrencilerimize aşılamak istiyoruz. Hatıra olarak bastırılan 15 Temmuz logolu bir liraları toplamak için mücadele eden öğrencimiz bu bilinci ve ruhu yaşamış olacak. İkincisi özellikle son zamanlarda İslam ülkelerine büyük bir zulüm yapılıyor, özellikle Suriye'de, Halep'te, Irak'ta dindaşlarımız katlediliyor. En son da Arakan'daki kardeşlerimize insanlık suçu işlendi. Oradaki insanlar tarihte eşi benzeri olmayan işkencelere maruz kalıyor. Yaşlı, çoluk, çocuk dinlemeden insanlar vahşice katlediliyor. Bu konuya maalesef dünya sessiz kalıyor. Biz burada imam hatipliler olarak onların sesini duyurmak, çektikleri acıya ortak olmak istiyoruz. Belki miktar olarak çok değil ama bizim de çorbada bir tutumuz bulunsun istedik. Büyüklerimizin bize anlattığı bir kıssa vardı. 'Hz. İbrahim ateşe atılırken, ateşi söndürmeye sırtında bir torbası ile bir karınca gidiyormuş. Karıncaya sormuşlar; 'Senin sırtındaki su o ateşi söndürmeye yeter mi?' Karınca da; 'Belki sırtımdaki su ateşi söndürmeye yetmez ama benim tarafımı belli etmeye yeter.' demiş. Biz de bu duygu ve düşüncelerle tarafımızı belli etmek istedik."

- Öğrencilerden yoğun ilgi

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ayşe Battal da öğrencilerin kampanyaya yoğun katılım sağladığını belirterek, "Bu etkinliği tüm okul kapsamında başlattık. Öğrenciler de yoğun katılım gösterdi hatta ellerinde 15 Temmuz logolu para bulunmayanlar bankadan, akrabalarından talep etmiş. Bu kampanya ile asıl amacımız imam hatipliler olarak Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize yardım etmek. Onlara bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek." ifadelerini kullandı.

İmam Hatipli öğrenci Zeynep Aktürk ise böyle bir kampanyanın başladığını duyduğunda çok mutlu olduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize yardım yapılacağını ilk duyduğumda çok mutlu oldum fakat elimde çok fazla 15 Temmuz logolu para yoktu. Bunun üzerine çevremdekilerle akrabalarımla temasa geçtim. Onlar da bu konuda destek oldu. Elimizden geldiğinde yardım toplamaya çalışıyoruz. Bize böyle bir hayıra vesile olma fırsatı verdikleri için de okul yönetimimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.