Tekirdağ

Öğrenci servisi sürücüleri için eğitim toplantısı

15:40 29 Eylül 2017
Öğrenci servisi sürücüleri için eğitim toplantısı

Malkara'da öğrenci servis sürücülerine yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Malkara Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitim seminerine, milli eğitim ve emniyet müdürlüğü ve jandarma çalışanları slayt eşliğinde bilgilendirme yaptı.

Toplantıda konuşan yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, bin 400 öğrencinin taşımalı eğitimle okullarına gidip geldiğini belirterek, "Öğrencilerimizin can güvenliği, sağlığı bizim için çok önemlidir. Önümüzde kış ayları, buzlu, karlı günler var. Öğrencileri 1 saat geç getirin, 2 saat geç getirin ama sağlıklı, kazasız belasız getirin. Servis şoförü, servis değiştirmeyin. Arıza olabilir, sürücü hastalanabilir. Bizleri dilekçe ile bilgilendirin." dedi.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan da, "Bizler ceza kesmek için kontrol yapmıyoruz. Sizlerin de can güvenliği için kontroller yapıyoruz. Amacımız taşıdığımız yavrularımızın can güvenliğidir. Emniyet kemerini önce sürücüler olarak sizler takın. Öğrenciler de sizleri örnek alsın. Takmalarını sağlayın, ikaz edin." değerlendirmesinde bulundu.

İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya ise servis araçlarına yönelik denetimlerin sıklıkla devam edeceğini, mevzuata uymayanlar hakkında işlem yapılacağını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.