Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

15:39 09 Ekim 2017
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen olağan dönem toplantısında, açılış konuşması yapan Çorlu Kent Konseyi Başkanı İlhan Kurt, yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kurt'un yaptığı konuşmanın ardından Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca ve Çorlu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Onurcan Kaynak, ilgili meclislerin çalışmaları hakkındaki sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantıya, Çorlu Emniyet Müdürü Hakan Sevinç, Çorlu Kent Konseyi Başkanı İlhan Kurt, Çorlu Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve genel kurul delegeleri katıldı.

- Başkan Baysan aşure dağıtımına katıldı

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, aşure dağıtımına katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta, muharrem ayı dolayısıyla halka aşure dağıtan Baysan, her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği sürdürdüklerini söyledi.

Meydanda toplanan vatandaşlara toplam 3 bin adet aşure dağıtıldığını ifade eden Baysan, ''Her yıl muharrem ayında aşure dağıtıyoruz. Bu yıl da, semt pazarlarında ve belediye meydanında aşure dağıtımı yaptık. Bundan sonraki yıllarda da bu geleneği sürdürmeyi planlıyoruz.'' dedi.

Aşure dağıtımına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları Erdoğan Demirci, Serhad Çatalkaya ve Ahmet Sarıkurt da katıldı.

- Çorlu'da akülü araç şarj istasyonu kuruldu

Çorlu'da, akülü araç kullanan engelli vatandaşlar için şarj istasyonu kuruldu.

Belediye Başaknı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için her daim çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Baysan, engelli vatandaşlar tarafından kullanılan akülü araçların, dışarıda da rahatça şarj edilebilmesi için bir şarj istasyonu kurduklarını ifade ederek, ''Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesinin önünde kurulan ve aynı anda iki akülü aracı şarj etme özelliğine sahip istasyon vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Akülü araçlarını şarj etmek isteyen engelli vatandaşlarımız, bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabiliyor.'' dedi.

Baysan, ilçe genelinde engelli vatandaşlar için değişik projelerinin olduğunu ve zaman içerisinde hepsini sırasıyla hayata geçireceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.