Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

14:36 17 Ekim 2017
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, son günlerde kamuoyunda gündeme hisseli satışlar ve kaçak yapılar ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Çolpan, yaptığı açıklamada, Reşadiye Mahallesi 362 ada 1 nolu parselde yapılan hisseli satışlarla ilgili daha önce yapılan incelemelerde söz konusu parselin 1/1000 ölçekli uygulama imar planları içerisinde kaldığı, parselin de içinde bulunduğu alanda üst ölçekli imar planları gereği 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulaması şartı olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Gündemde olan satış işlemlerinde 300 metrekare tarla hisselerinin özel parselasyona dayalı olarak imarlı arsa niteliğinde satıldığı ve parselasyon işlemlerinin tamamlandığının belirtildiğini ifade eden Çolpan, Çorlu Belediyesince bu bölgede henüz 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulaması yapılmamış ve tarla vasıflı olan 362 ada 1 nolu parsel arsaya dönüşmediğini de kaydetti.

Çolpan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Henüz yatırım programımızda bulunmayan ancak yapılması gerekli olan imar uygulaması sonucunda bu parselden yönetmelikte belirtilen Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) oranı (max.40) kesintisi ve Kamu Hizmetleri Katılım Payı (KOP) Alanları'ndan hisselendirme yapılacak olup bunun sonucunda 300 m2’lik hisseler de 300 m2’nin altına düşecektir. Bölgenin imar planları gereği en küçük parsel alanı 1000 m2’dir. Buradan da anlaşılacağı üzere İmar uygulaması sonucunda oluşacak olan en küçük parsel 1000 m2 olacaktır. Yapılan 300 m2’lik hisse satışlarında her bir hissedardan DOP Kesintisi ve KOP alanında hisselendirme yapıldıktan sonra 1000 m2’lik arsalarda çok sayıda vatandaşın hisselendirilmesi gerekecektir. Hisseli olarak oluşacak arsalarda bireysel olarak istenilen şekilde yapı yapma imkanı bulunmayacaktır. 300 m2 hisse satışı sonrasında hisse sahiplerinin bireysel olarak 300 m2 parsel oluşturma talepleri, en küçük parsel alanı şartını sağlamayacağından 300m2 olarak yapılan hisse satışları imar planlarımız gereği uygun bulunmamaktadır. Söz konusu parselin imar planları satış sırasında gösterildiği şekilde olmayıp onaylı parselasyon planı da mevcut değildir” şeklinde kamuoyunu bilgilendirmiştik.''

- Çorlu'da aşure dağıtımı

Çorlu Belediyesi aşure dağıtımları devam ediyor:

Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl muharrem ayı dolayısıyla yapılan aşure dağıtımlarının ilçe genelinde devam ettiğini söyledi.

Özellikle halkın yoğun katılım gösterdiği semt pazarlarında aşure dağıttıklarını ifade eden Baysan, cami önlerinde de aynı programı yaptıklarını dile getirdi.

Baysan, Çorlu Belediyesi kapalı pazar yerinde vatandaşlara 3 bin aşure dağıttıklarını belirterek, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da muharrem ayında aşure dağıtımlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızı yoğun olarak katıldığı bölgelerde aşure dağıtıyoruz. Bu programımız da halkımız tarafından ilgi ve takdir ile karşılanıyor.'' dedi.

- Çorlu'da asfaltlama çalışmaları

Çorlu Belediyesi, kış aylarının yaklaşmasıyla beraber asfaltlama çalışmaları başlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, AA muhabirine açıklamasında, ilçe genelinde asfaltlama çalışamalarına başladıklarını söyledi.

En çok ihtiyaç duyulan bölgelerden başladıkları asfaltlama programında sırasıyla bütün bölgelere müdahale edeceklerini ifade eden Sarıkurt, ekiplerinin hava şartlarının elverdiği sürece çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini dile getirdi.

Sarıkurt, halkın taleplerinin de bu işlemlerde dikkate alındığını belirterek, ''İlçemiz genelinde büyük bir asfaltlama programına başladık. Ekiplerimiz ile belirlediğimiz program dahilinde en çok ihtiyaç duyulan bozuk yollardan başladığımız asfalt uygulamalarımız, sırasıyla bütün bölgelere dağılacak. Bu sırada, halkımızın bizlerden talep ettiği asfaltlanması gereken yolları da programa dahil ediyoruz. Kış ayları gelmeden bu çalışmaları bitirerek yolları hizmete açmayı planlıyoruz.'' dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.