Tekirdağ

Suriyeli çocuklara aşı talimatı

11:56 18 Ekim 2017
Suriyeli çocuklara aşı talimatı

Sağlık Bakanlığı koordinesinde İl Sağlık Müdürlükleri tarafından "aşı hızlandırma çalışmaları" kapsamında Suriyeli çoçuklara aşı yapılacak.

Tekirdağ Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı, Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanlığınca ülke genelinde yaşayan 0-59 ay yaş grubu Suriyeli çocuklara yönelik bir çalışması başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, Suriyeli sığınmacıların ülke içerisinde hareketli olmaları nedeniyle ortaya çıkacak hastalıkları önlemek için böyle bir çalışma yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde, hastalıklara en hassas grup olan 0-59 ay arasındaki 'Geçici Koruma Altındaki Nüfusa' bağışıklama hizmetlerini kendi çocuklarımıza sunduğumuzla aynı kalitede sunmak için azami çaba sarf edilmektedir. Bahsi geçen gruplara, Suriye'den aşısız/eksik aşılı gelmeleri bir kısmının kayıtsız olması, ülkemiz içerisinde hareketli olmaları, yerleşim alanlarının ve adreslerinin sabit olmaması gibi nedenlerle verilen rutin bağışıklama hizmetlerinde beklenen düzeye ulaşılamamıştır. Bu nedenle ilimizde 1-17 Kasım tarihleri arasında 'Geçici Koruma Altındaki 0-59 Ay Arasındaki Çocuklara Eksik Aşı Tamamlama ve Aşı Hızlandırma' çalışmaları kapsamında, toplum sağlığı merkezleri ve aile sağlığı merkezleri tarafından 0-59 ay yaş grubu Suriyeli çocuklara 5'li karma, KKK , hepatit B ve oral polio aşıları uygulanacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.